Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor beraberliğine rağmen ligde 4. sıradaki yerini koruyarak Avrupa kupalarına katılma hedefini sürdüren Trabzonspor, geçtiğimiz sezona göre daha başaralı bir performans ortaya koydu. 

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı günler geçirse de geçtiğimiz sezondan daha başaralı bir performans sergiledi. Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezonun 32. haftasında 43 puan toplarken, bu sezonun aynı haftasında 50 puan toplayarak geçtiğimiz sezona 7 puanlık bir fark attı. Puandaki fark sıralamaya da yansıdı. Karadeniz ekibi söz konusu haftalarda geçtiğimiz sezon 9. sırada yer alırken, bu sezon ise 4. sırada yer aldı.

BU SEZON TRABZON KÖKENLİ OYUNCULAR DAHA ÇOK ŞANS BULDU
Trabzonspor kadrosunda bulunan yabancı oyuncular nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı kendi öz değerleriyle aşıyor. Sezon ortasında izinsiz olarak İstanbul’da düğün yapıp evlenen Zokora ile yolların ayrılması, Colman’ı kadro dışı kalması, Malouda'dan beklenin performansın halen alınamaması ve Janko'nun hale kendi gösterememesi Karadeniz ekibini kendi öz değerlerine itti. Özellikle takımın teknik sorumlusu Hami Mandıralı'nın, kendini takıma vermeyen yerli ve yabancı oyuncular konusunda taviz vermeyerek Trabzon kökenli oyunculara yönelmesiyle birlikte bordo-mavililer sıkıntılı süreci aşmanın mücadelesine veriyor. Son oynanan Bursaspor maçında savunmayı Aykut Demir, Caner Osmanpaşa, Mustafa Akbaş ve Kadir Keleş'e emanet eden Mandıralı, beraberliği ise Kadir Keleş'in son dakikada attığı golle kurtardı. Zeki Yavru ve Şahin Aygüneş'de maçta görev alan isimler oldu.

TAKIM İKİ GÜN İZİNLİ
Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, Bursaspor maçının ardından futbolcularına iki gün izin verdi. Bordo-mavililer bu hafta Galatasaray ile oynayacakları maçın hazırlıklarına 7 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Maçın ardından İstanbul'a geçen Hami Mandıralı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'da bir araya gelerek görüşme yapması bekleniyor.