Gökhan Saral, yapımı devam eden Akyazı Stadı ile ilgili olarak DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) açıklama yaptı. Kaliteli bir çalışma gerçekleştirildiğini dile getiren Gökhan Saral, şunları söyledi:

"Stadı devraldığımızda hem ileriye dönük bir tadilatın çıkmaması, hem de işin kaliteli ve bir kere yapılması için çaba harcıyoruz. Şu anda çimin altyapısı döşeniyor. Bayramdan önce veya bayramda çim çalışmaları başlayacak. Çevre düzenlemelerinde de çalışmalar devam ediyor. Kaliteli bir iş ortaya çıkıyor. İşi yaparken, kaliteye de önem veriyoruz."

"GÜNLÜK BİLGİ ALIYORLAR"

Birçok kulübün statlarında yapım sona erdikten sonra tadilatlar yapıldığına dikkati çeken Gökhan Saral, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kullanım aşamasında doğabilecek aksaklıkların giderilmesi için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Günde 3-4 kez Akyazı'dan bilgi alıyoruz. Akyazı'da çeşitli projelerimiz de var ancak çalışmaların aksamaması ve bir an önce stadı devralıp açılışını gerçekleştirmek için şu anda müdahale etmiyoruz. Trabzonspor'a uzun yıllar hizmet edecek, birinci sınıf güzel bir stat inşa ediliyor. Bakanlarımız Süleyman Soylu, Akif Çağatay Kılıç, Berat Albayrak ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, çalışmaları yakından takip ederek günlük bilgi alıyorlar. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Trabzon kendilerine minnettar."

"TRABZONSPOR'UN HAKLARINI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEM"

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 180 gün hak mahrumiyeti ve 290 bin lira cezasına da değinen Gökhan Saral, şunları söyledi:

"Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın şikayetiyle PFDK'ya sevk edilmiştim. Gerekli savunmamı yaptım. Trabzon'a karşı yapılan bir hakarete direnç gösterdik. Belki maksadını aşmış olabilir ama amacını aşmadı. Daha önce de ceza aldım ama asla Trabzonspor'un haklarını savunmaktan vazgeçmedim. Trabzon'daki tüm yönetici, sivil toplum örgütleri ve dinamiklerinin böyle bir direnç göstermesini beklerdim. Şike sürecinde de böyle bir dayanışma olmadı. Bu konuda üzgün ve de kırgınım. Bir kişi ile bu işler olmaz. Sağ olsun Başkanımız Muharrem Usta bu konuda arkamda durdu. Kongrelerde, (Muharrem Usta şike sürecinde dik duruş sergileyebilecek mi?) diyenler böyle zamanlarda neden ortaya çıkmıyor? Herkes susuyor, herkes kendinden sorumludur. Ben Trabzonspor'un haklarını savunmak zorundayım. Savunmazsam kendimi inkar etmiş olurum."

"CEZADA İNDİRİM BEKLİYORUM"

Şahsına ağır bir ceza verildiğini de belirten Gökhan Saral, son olarak şunları söyledi:

"6 ay önce de Türkiye Futbol Federasyonu'nda paralel yapı olduğunu savunmuştum. O zaman da ceza almıştım. O dönem bana ceza veren bugünkü FETÖ'culardır. Onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Bugün o kişiler görevlerinden ihraç edildiler ama kimse, (Geçmişte ceza verilenler ne olacak? Yeniden bu cezaları gözden geçirelim) demiyor. Bu konuda da itirazlarımı yapacağım. Bugünkü cezamda da bir indirim bekliyorum. Cezayı hak edecek bir şey yaptığımı da düşünmüyorum. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

0561'Lİ HATLAR TANITILACAK

Bu arada 0561'li 100 bin adet numaranın kullanım hakkı konusunda Turkcell ile 15 yıllığına anlaşmaya varan Trabzonspor, önemli gelir beklediği bu proje için yarın İstanbul'da başkan Muharrem Usta'nın da katılımıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirecek. Yapılacak basın toplantısının ardından projenin hayata geçirilmesi yönünde çalışmalara hız verilecek.

DURİCA AĞABEYLİK YAPIYOR

Trabzonspor'un 34 yaşındaki savunma oyuncusu Jan Durica, takımda ağabeylik rolünü üstlendi. Teknik direktör Ersun Yanal'ın özellikle tecrübelerinden yararlanmak üzere transferinin gerçekleşmesini çok istediği deneyimli savunma oyuncusu, antrenmanlarda genç oyuncularla yakından ilgilenerek bire bir sohbetler yapıyor. Durica, son yapılan antrenmanda bordo mavililerin gelecekte kendisinden çok şey beklediği Sheidaev ile uzun süre sohbet etti.
Editör: TE Bilişim