Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu ve FIFA kokartlı eski hakem Ahmet Çakar; İbrahim Hacıosmanoğlu'nun telefonla aradığı Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın değişmesi gerektiğini savundu.


Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yarın oynanacak Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım'ı telefonla aradığının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü. Bu şok gelişmenin ardından kafalarda şu sorular oluştu:

1-) Böyle bir durum daha önce yaşanmış mıydı?
Bu durumun aynısı Aralık 2008'de yaşanmıştı. Dönemin Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, Fenerbahçe maçına atanan Halis Özkahya'yı karşılaşma öncesi telefonla aradı. Merkez Hakem Kurulu hemen müdahale edip, maçın hakemliğini Özkahya'dan aldı ve Fırat Aydınus'u atadı. 

2-) Bir başkanın maç öncesi bu şekilde irtibat kurması hakemi etkiler mi?
2-) Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, bir kulüp başkanı ya da yöneticisinin maçtan önce hakemi aramasının, hakemin psikolojisini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Çulcu, "Hakemler zaten sahaya adalet dağıtmak için çıkar. Dolayısıyla bir kulüp başkanının hakemi arayıp 'sizden adaletli yönetim bekliyorum' demesi kadar yanlış bir şey olamaz. Hakemin görevi zaten adalet dağıtmaktır. Şu anda yaşananlar hiç hoş değil.

3-) Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakemi değişmeli mi?
Mustafa Çulcu, 2008 yılındaki Ankaragücü-Fenerbahçe maçı örneğini hatırlatarak, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının hakeminin değişmesi gerektiğini savundu. Çulcu, şöyle konuştu:

"Maçın hakemi değişmeli. Bu tür telefonlar, medyada yapılan yorumlar, manşete taşınmalar falan, hakemin psikolojisini mutlaka olumsuz etkilemiştir. Merkez Hakem Kurulu mutlaka buna müdahale etmelidir. En azından hakemi kaybetmeme adına... Çünkü daha önümüzde nice zorlu haftalar ve maçlar var.

Bir hakemi maç öncesi telefonla aramak, açıkça 'gözümüz üstünde, dikkat et, adil yönetim göster' diye tehdit etmektir. Demek ki Bülent Yıldırım adı Trabzonspor kanadını bu denli rahatsız etmiş. Bir kulüp başkanının hakemi bu şekilde araması çok yanlış. Eğer sayın İbrahim Hacıosmanoğlu hakemi telefonda tehdit etmişse, hakem mutlaka rapor tutmuştur ve federasyona bildirmiştir. Bu durumda Hacıosmanoğlu'na katmerli bir ceza gelir.


AHMET ÇAKAR: HAKEM DEĞİŞMEZSE SORUN ÇIKAR
FIFA kokartlı eski hakem Ahmet Çakar da Bülent Yıldırım'ın yerine başka bir ismin atanması gerektiğini savundu. Konu ile ilgili görüşlerini Twitter hesabından bildiren Çakar, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'na seslenerek; "Yusuf Namoğlu'na çok net söylüyorum; her ne kadar Bülent Yıldırım'ın hiçbir suçu olmasa da hakem değiştirilmelidir. Sebebini açıklayacağım. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakemi araması çok büyük bir skandal ve provokasyondur. Bu andan itibaren hakemin çalacağı her karar sorun yaratır. Hakem değişmelidir" dedi.