Trabzonspor'dan olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra Arjantin'in Racing kulübüne transfer olan ve şu anda River Plate forması giyen Kolombiyalı golcü Teo lakablı Teofilo Gutierrez için Fenerbahçe'nin girişimde bulunduğu iddia edildi. 

Urugay Gazetesi El Pais de Montevideo'nun tüm Amerika katısını kapsayan gazeteciler arasında düzenlediği ankette Teofilo, yılın 11'ine seçildi. Arjantin Kulübü River Plate'de futbol hayatını sürdüren Trabzonsporlu eski oyuncu Amerika'da yılın 11'in seçilmesinin ardından hakkında yapılan tranfser haberleri de aldı başını gidiyor. Son olarak RCN radyosu spor yazalralrından Oscar Restrepo, Teofilo Fenerbahçenin ilgilendiğini iddia etti. Yazısını Teofilo'nun bu yıl ki kariyerine ayıran Restrepo, yazısının en son paragrafında Teofilo'nun Avrupa'dan Fenerbahçe'nin oyuncuyla ilgilendiğini ve transfer etmek için çalışma yaptığını kaydetti. 

River Plate takımında hem Arjantin Ligi'ni hem de Güney Amerika Kupası'nı kazanarak 18 gol atan Teo'nun futbol hayatının en olgun dönemini yaşadığına dikkat çekildi.