İkinci haftanın maçı öncesi nefesler tutuldu, dev maç öncesi geri sayıma başlandı... Şampiyonluk iddiasıyla sezona başlayan iki takım bu akşam kozlarını paylaşacak. Diego’lu, Emenike’li, Kuyt’lı, Emre’li Fenerbahçe, tarihinin en iyi kadrolarından birini kuran Trabzonspor’a konuk olacak. Sarı-Lacivertliler’in yeni 10 numarası Diego Ribas, ilk kez bir mücadeleye 11’de çıkacak. ‘Son Şampiyon’daki eksikler, teknik heyetin bu zorlu karşılaşmaya farklı bir kadroyla çıkmasına neden olacak.

Mert kalede olacak

Cezalı Volkan’ın yokluğunda Mert, riske edilmeyecek Caner’in yerine de solda Kadlec forma giyecek. Trabzonspor da hazır olmayan Bosingwa ve Cardozo’nun yokluğunda 3 puan mücadelesi verecek. Karadeniz ekibinin hedefi; son 10 resmi maçta galibiyet sevinci yaşayamadığı rakibine karşı taraftarlarının önünde şeytanın bacağını kırmak olacak.

Trabzonspor'da son dakika

Hazır olmadığı için teknik heyetin Fenerbahçe’ye karşı oynatmayacağı Oscar Cardozo’nun yerine Majeed Waris sahnede olacak. Trabzonspor’un diğer golcüsü Yatabare ise yabancı kontenjanı nedeniyle kulübede oturacak. Karadeniz ekibinde Jose Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut, Özer ve Deniz’in ise sakatlığı bulunuyor.

Fenerbahçe'de son dakika

Sarı-Lacivertliler’in milli maçtan sakat dönen yıldızı Caner Erkin, dün takımla çalışmalara başladı ancak teknik heyet, bu futbolcuyu riske etmeyecek. Cezalı Volkan’ın yanı sıra sakatlıkları devam eden Egemen ve Meireles de sahada olmayacak. Caner’in yerine sol bekte Kadlec forma giyecek. Milli takımdan geç dönen Sow’un da kulübeye çekilip, Alper’in sahada olması bekleniyor.

Dev maç öncesi öne çıkanlar

- Trabzonspor, Avni Aker’de Fenerbahçe ile oynadığı son 3 lig maçında da yenildi. 2011-2012 sezonunda 3-1, 2012-2013’te 3-0 ve geçen sezon da rakibine hükmen 3-0 mağlup olan Bordo- Mavililer, son galibiyetini 2010-2011 sezonunun 2. haftasında alırken, rakibiyle bu periyotta bir kez de berabere kaldı. 

- Fenerbahçe ile Trabzonspor, eylül ayında bugüne kadar ligde 6 kez karşılaştı. Bordo-Mavililer, bu maçların 2’sini, Sarı- Lacivertliler ise 1’ini kazanırken, 3 karşılaşma berabere bitti.

- Trabzonspor’a karşı son mağlubiyetini 2010-2011 sezonunun 2. haftasında 3-2’lik sonuçla yaşayan Fenerbahçe, ardından oynanan 10 resmi maçta hiç yenilmedi. Sarı-Lacivertliler, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 3 beraberlik alırken, üst üste 5 resmi maçta gol dahi yemedi.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

TRABZONSPOR: Onur, Salih, Mustafa Akbaş, Belkalem, Musa, Medjani, Sefa, Constant, Mehmet, Waris, Yatabare

FENERBAHÇE: Mert, Bekir, Alves, Gökhan, Kadlec, Kuyt, Topal, Emre, Diego, Alper, Emenike

STAT: Avni Aker

SAAT: 20.00

YAYIN: Lig TV

HAKEM: Fırat Aydınus
Editör: TE Bilişim