Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde deplasmanda İzlanda'ya 3-0 yenilen A Milli Takımının kalesini koruyan Onur Recep Kıvrak'a yapılan eleştirilere ilişkin, "Onur, bırakın Türkiye'yi, dünyanın en iyi kalecileri arasındadır. Onur'un futbolcu ve kaleciliğini tartışmak kimsenin haddine değildir" dedi. Güney,   yaptığı açıklamada, futbolun bir takım oyunu olduğunu ve A Milli Futbol Takımı’nın da bir takım halinde İzlanda’ya kaybettiğini söyledi.

Onur’a yapılan eleştirilerin maksatlı olduğunu savunan Güney, şöyle devam etti:

"Onur, bırakın Türkiye’yi, dünyanın en iyi kalecilerin arasındadır. Kendini ispatlamış bir oyuncudur. Onur’un futbolcu ve kaleciliğini tartışmak kimsenin haddine değildir. Takım iyi olduğunda herkes iyi olur. Tek başına hiç kimse ne takımı kurtarabilir ne başarısızlığında tek başına etkisi olur. Onur’a yapılan eleştiriler mesnetsiz. Bu eleştiriler kasıtlı, yersiz eleştiriler. Bunları yapan Trabzonspor düşmanıdır. Trabzonspor’un gücünden korkan insanlardır. Trabzonspor, önemli transferler yaptı iddialı bir ekip. Şimdiden Trabzonspor’dan korkan kişilerin, Trabzonspor’u yıpratmaya çalışan insanların planlı oyunudur."

"Fenerbahçe maçı öncesi manalı"

Güney, milli takımda tek maçlık performanstan sonra bu eleştirilerin yapılmasının kötü niyetli olduğunu savunarak, "Fenerbahçe maçı öncesi olması da manalıdır. Bir futbolcunun hedef gösterilmesi kötü niyetli olunduğunu gösteriyor. Onur, bizim onurumuzdur. Onur, Türk futbolunun, milli takımın onurudur" diye konuştu.

Camianın Onur’a sahip çıktığını aktaran Güney, "Kendisine güvenimiz tamdır. Bu tür olayların kasıtlı olduğunu o da biliyor. Profesyonel bir oyuncudur ve etkilenmeyecektir. Yönetimin, taraftarın ona nasıl sahip çıktığını biliyor. Bilinçli Türk halkı da ona sahip çıkar. Her insanın kötü, şanssız günü olur. Bu bütün takımı ilgilendiren olaydır. Onur, bu yapılanların farkında, önünde bir maç var ve onun bilincinde" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim