Bordo-mavili takımın 22 yaşındaki oyuncusu, ilk sezonunda ligde 4 gol, 6 asist, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 gol, 1 asist ile oynadı. Sezon başında kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, "Fatih Terim Yusuf'u benden istedi" biçiminde açıklamalar yaptığı genç oyuncu, ilk sezonunda performansıyla beğeni kazandı. Bordo-mavili kulübün, yakın zamanda sözleşmesi sona eren Yusuf Erdoğan ile bu kez bonservisini alarak 5 yıllık sözleşme imzalamayı planladığı öğrenildi.

Yusuf Erdoğan, sezon başında "dört büyük" kulüpten biri olan Trabzonspor ile anlaştığını dile getirerek, "Benim için zor bir dönemdi. Televizyonlardan izlediğim büyük futbolcularla aynı takımda oynamak kolay değildi ama çok çabuk adapte oldum" dedi.

Takımdaki ağabeylerinin kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Yusuf, "Daha sonra forma şansı geldi ve bunu iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Ağır bir sezon geçirdik. Ligin ilk bölümünde istediğimiz şeyleri yapamadık. Zor bir dönemdi. Daha sonra toparlandık ve aldığımız sonuçlarla ligi dördüncü sırada tamamlayıp UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı başardık" diye konuştu.

Teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın başarısında etkisi olduğunu ifade eden Yusuf, şöyle konuştu:

"Hami hoca bizim için büyük kazanç oldu. Futboldan, içimizden gelen bir insan olduğu için dilimizden anlıyordu. Onun katkısı büyük oldu. Bize bir ağabey olarak yaklaştı. O bizim için artı oldu. Çok şükür sakatlığıma rağmen ligde 4 gol 6 asist, Avrupa'da da 2 gol 1 asistle oynadım. Özelliklerimi bildiğim için iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Ben kaybolup giden bir futbolcu olmak istemiyorum. Hedeflerim büyük. İlk yıl alışma dönemiydi. İnşallah bundan sonra daha çok sorumluluk alıp takımımıza daha çok katkı sağlayacağız."

Yusuf, 1461 Trabzon'da 2 yıllık sözleşmesinin bulunduğunu dile getirerek, "Şu an Trabzonspor'un resmi futbolcusu olmasam da pilot takımın oyuncusuyum. Beni Yusuf Erdoğan yapan Trabzonspor'dur. Ben de onun bilincindeyim. İnşallah büyük ihtimale kulübümle anlaşacağız" ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilişim