Kanal A’da yayınlanan ve Kanal A Spor Müdürü Murat Çimen’in hazırlayıp sunduğu Sporvizyon Programı’nın dün akşamki konuklarından biri Eski Trabzonspor Yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu’ydu. 

Hacıosmanoğlu, özellikle Bordo Mavili Kulübün Başkanı Sadri Şener’i hedef alan çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte İbrahim Hacıosmanoğlu’nun çok konuşulacak açıklamaları... 

"TRABZONSPOR BAŞKANLIK MAKAMI TARİHİNDE EN ÇOK İTİBAR KAYBETTİĞİ DÖNEMİ YAŞIYOR" 
“Trabzonspor’da baştan aşağı yanlış var. Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılması basiretsizlikten başka bir şey değil. Selçuk İnan’ı aldığınızda 21 yaşındaydı. Böyle bir futbolcuyla 2 senelik değil en az 5 senelik sözleşme yapılmalıydı. Basiretsizliğin birinci ayağı burası. Sonra bir bakıyorsun, kimlik yaşı 33 olan ama daha yaşlı olduğu söylenen Zokora ile 4 senelik sözleşme yapıyorlar. Bonservisine 5 milyon Euro verip, her sene de futbolcunun hesabına 1.8 milyon Euro garanti para yatırıyorlar. İşte burada Trabzonspor’un mantığı ortaya çıkıyor. Bunların altında başka şeyler var. Ama biz bunları mali genel kurula saklıyoruz. Allah nasip eder de o koltuğa oturursak, Trabzonspor Sevdalıları adına her şeyin hesabını soracağız. Kulüp başkanlık makamı, tarihinde en çok itibar kaybettiği dönemi yaşıyor. Buna bir dur demek için Mali Genel Kurul’un seçimli hale getirilmesi için çağrıda bulunduk ama Sadri Şener bir sene daha süre istedi. Şike sürecini çok iyi yönetti, çok iyi takip etti ya, herhalde kupayı bekliyor. 

"SADRİ ŞENER KENDİSİNDEN SONRA GELECEK İSİMLERİN ÖNÜNÜ KESİYOR" 
“Sadri Şener, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu tescillendikten sonra tutturdu bir ‘kupamı verin’ diye. Bir bakıyorsunuz, bir şeyler yaptığını ispatlamak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne evrak teslim ederken resim veriyor. Mahkeme başkanıyla görüşseniz diyeceğim ki ‘tamam başkan gitti birileriyle görüşüyor.’ Öyle bir aldatıyor ki taraftarları... İç hukuk yolları tamamlanmadığı için AİHM bu davayı reddedecek. Mahkeme reddettiği bir davayı da bir daha gündemine almıyor. Bunun için kendisinden sonra geleceklerin de önünü kesiyor. Zaten bunun için böyle davranıyor” 

"KUPAMI VERİN HAYKIRIŞLARI YAPILAN HATALARIN ÜSTÜNÜ ÖRTME ÇABASIDIR" 
"6222 sayılı yasa çıktı, çıktıktan 3 ay sonra da hırsızlar yakalandı. Ne manidardır ki bu hırsızlar bizim elimizden dört şampiyonluk çaldılar. Tesadüfen de beşincisinde yakalandılar. Sadri Şener muhalefet olması gerekirken, şike yasasının değişmesine imza attı. Bu imza ile zaten Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun ve Aziz Yıldırım’ın kurtulmasının yolu açılmıştır. Suç işleyen insanların yakalanıp içeri atılmasının ardından bu yasayı değiştirmeye kalkmak çok büyük ahlaksızlıktır. ‘Kupamı verin’ haykırışları geçmişte yapılan hataların üstünü örtme çabasıdır. Trabzonspor Sevdalıları bunu kabul etmiyor. Bizim başkanımız Aziz Yıldırım’ın talimatını uygular gibi, bu süreci Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ın lehine dönmesi için ne gerekiyorsa onu yaptı. Siz yanınıza Anadolu’dan temiz futbol oynamak isteyen takım bulamıyorsanız, Trabzonspor’da başkanlık yapmayın” 

"FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLUĞUNU SAĞLAYAN SADRİ ŞENER’DİR" 
Mehmet Ali Aydınlar’ın istifa etmesinin ardından TFF Başkanlığı’na adaylığını koyduğunu da hatırlatan İbrahim Hacıosmanoğlu, “Ben o zaman 7 tane Süper Lig Kulübü’nün desteğini almıştım. Sadri Şener de bana ‘sen adayken başkasını destekleyecek halimiz yok. Sen alt liglerin desteğini almaya bak’ dedi. Sonra Aziz Yıldırım’ın talimatıyla Yıldırım Demirören’i desteklediler. Bu normal bir şey ama, İlhan Cavcav’ın çantacılığını yapan Ufuk Özerten’in başkan vekili olduğu bir yerde ‘Ben karşıma Hacıosmanoğlu’nu aldım. Bizim kulübe yakın bir ismi getirelim başkan vekilliğine’ diyemediler. Bırakın onu hiçbir kurulda adamınız yok. Neymiş, Yıldırım Demirören şampiyonluğu Trabzonspor’a vereceğinin sözünü vermiş. Aziz Yıldırım’ın olduğu bir yerde sen bu söze mi inandın? Tüm bunları yapan Sadri Şener’in, çocuğun oyuncağını istediği gibi “kupamı istiyorum, kupamı istiyorum” demesi ne anlama geliyor? Sadri Şener, kupanın Fenerbahçe’de kalması için her şeyi yaptı. şimdi Trabzonspor Sevdalılarını kandırmak için 15-20 günde bir çıkıp ‘kupamı verin bana’ diyor. Kupa verilmez ki, alınır. Bu kupayı sen kendi ellerinle teslim ettin zaten” 

"YAPI KREDİ BANKASI NEDEN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE SPONSOR OLDU?" 
“Aziz Yıldırım içerideyken Fenerbahçeli bir yöneticinin UEFA’ya 30 milyon Euro para verdiği öne sürülüyor. Daha sonra Yapı Kredi Bankası Şampiyonlar Ligi’ne sponsor oldu. Bu tesadüf değildir. Bu bankanın sahibi Ali Koç’tur. Sizin yapacağınız tek şey var, o da FIFA’ya gitmek. Ama bunu bile yapmadılar” 

“TRABZONSPOR’U TRABZONSPOR GİBİ OYNATMIYORLAR” 
İbrahim Hacıosmanoğlu’nun eleştirilerinden Teknik Direktör Şenol Güneş de nasibini aldı. Güneş’in oyuncu tercihlerini eleştiren Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor’u Trabzonspor gibi oynatmıyorlar” dedi