Ben Trabzonspor'u Lazaroni'den aldığım dönemde Halilhodzic, Lazaroni'den önce çalışan hocaydı. Ben o dönem verilere baktığım zaman Halilhodzic döneminde takımın iyi ama Lazaroni döneminde gerilediğini görmüştüm. Halilhodzic Dünya Kupası'ndaki başarısından olumsuz etkilendi. Eski bir yönetici ile konuştum. Bana; ''Halilhodzic önce ki dönem böyle değildi'' dedi. Dünya Kupası'ndaki başarısının ardından Dünya Basınında yer aldı. Bununla birlikte de ciddi teklifler aldı fakat Trabzonspor ile daha önce anlaşma yaptığından dolayı buraya küçümseyerek geldi. İlk gelen Vahid Halilhodzic mütevaziliği yoktu. Tamamen başka birisi olarak geldi. Bunu taşıyamadı. İstediği oyuncuları da aldırdı. Ben kendi sosyal medya hesabımdan bir şey yazdım. Acaba Halilhodzic'in yaptıklarını bir Türk Teknik Adam yapsa onu düşünmek bile istemedim. Şöyle yazdım; milyonlarca euro para harcayacaksın (ben çalıştığım dönemde 3-4 milyon dolar bulamadım o ayrı) hazırlık dönemi geçireceksin sonra da diyeceksin ki bizim zamana ihtiyacımız var. Hayır!
 
Türk hoca yapsa idam ederler
 
Eğer hazırlık döneminde takımın fizik değerlerini yukarıya çıkartmışsan 3 hafta içerisinde takım oturur. Bunlar iyi oyuncular kötü oyuncular değil. İddia ediyorum 3 hafta içerisinde takıma top rakipteyken alacağı düzeni çok rahat oturtursunuz. Ama ben Halilhodzic'İ Fenerbahçe maçında seyrettim, Fenerbahçe evet çok iyi takım ama Halilhodzic'in Trabzonspor'u kendi ceza sahası içinden çıkmıyor ve top %70 Fenerbahçe'de. Ve o maçtan sonra Halilhodzic, alkış alıyor. Bir Türk Hoca yapsa idam ederler. Ben kaleciye dahil pres yapmayan oyuncu olduğu zaman oyundan alırdım. Ama bize defansif hoca ona hiçbir şey... Böyle bir şey yok. Kendisine karşı o kadar hoşgörünn olduğu yerde Halilhodzic bu hoşgörüyü suistimal etti. Ne istediyse verdiler, kimi istediyse aldılar ki Trabzonspor, kendi tarihinin en büyük transferlerini yaptı. En çok para harcadığı dönem oldu. Bu kadar yönetim seni istemiş, taraftarlar karşılamış, medya kabullenmiş e milli takımda da başarılı olmuşsun daha gelir gelmez mutsuz, isteksiz bir tavır içinde oldu. Olan da Trabzonspor'a oldu. Ona bir şey olmaz. Gelirken 1 milyon euro almıştır e giderken 1 milyon euro aldı şimdi bir Arap Takımıyla anlaşır 3 milyon euro da oradan alır etti 5 milyon euro hayatı kurtuldu.
 
Ersun Yanal başarılı olacaktır
 
Ersun Yanal geldi şimdi yeni bir dönem başlıyor. Ben Trabzonspor'un önde basarsa sıkıntı yaşamayacağını çok başarılı olacağını düşünüyorum. Ama ceza sahası içinde kalırsa kendi kalesine dahi gol atıp kaybedebilir. Alternatifli bir kadro var ve ben iddia ediyorum bu takım çok başarılı olacak herkes de görecek. Deplasmanda oynadıkları bir Metalist maçı var ben orda ' yahu bu Trabzonspor, ligi sallar' dedim ama hafta geçiyor takım yine kendi ceza sahası içine yapışmış... Bir tek Cardozo, fizik olarak hazır değil o da zamanla hazır olacak. Zaten onun da ikinci üçüncü alternatifi var. Eğer Halilhodzic kadroyu kazanma yoluna gitseydi başka olabilirdi. Ama o da bunu bilinçsiz yapacak bir hoca değil demek ki başka hesapları vardı. Ama bizde de hep Halilhodzic gibiler rağbet görür. Bravo diyorum bende demek ki bizimkilerin anladığı dil bu...
 
Pres özelliğini en iyi uygulatan hocasıdır
 
Ben Ersun Yanal ile Trabzonspor'un iyi bir hava yakalayacağını düşünüyorum. Çünkü Trabzonspor'un dengeli bir kadrosu var. Çok doğru transferler yapıldı. Ersun Yanal Gençlerbirliği zamanında ki gibi değil... O zamanlar çok açık oynuyordu. Ben Malatyaspor'dayken 5-2 yenmiştik daha da farklı olurdu. Ama Ersun Yanal şimdi modern futbolun gerektirdiği şekilde oynatıyor. Geçen yıl Fenerbahçe'yi çok dğru oynattı. Müthiş pres yapan, mücadele eden oyunun ofansif kısmını oynadığı gibi defansif kısmını da oynayan bir takım vardı. Şimdi de aynısını oynatacak. Trabzonspor'un da şu an oyunu iki yönlü oynayacak bir kadrosu var. Defansta belki bir-iki değişiklik yapabilir ağır adamlara değiştirebilir ama sadece takımı öne çıkartması yetecektir. Ersun Yanal Türkiye'de ilk kez önde pres uygulatan hocalardan bir tanesidir. Bunu yapabilen oyuncuları da var nen çok başarılı olacağını düşünüyorum.
Editör: TE Bilişim