Emre Belözoğlu hakkında, futbolcu Zokora'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle açılan davanın duruşmasını görecek mahkeme bulunamıyor. Mart ayında görülen davanın ilk celsesinde mahkeme görevsizlik kararı ile dosyayı ‘spor davaları’na bakan mahkemeye gönderdi, yeni mahkeme davayı eski mahkemesine iade etti. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maç sırasında Didier Zokora'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Emre Belözoğlu’nun davasına bakacak mahkeme bulunamıyor. 

YENİ MAHKEME, ESKİ MAHKEMEYE İADE ETTİ

Mart ayında Anadolu 17. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme, HSYK'nın ilgili maddesi gereği spor ile ilgili davalara bakma görevinin 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde olduğunu belirterek, dosyayı görevsizlikle 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Dosyayı inceleyen 3. Sulh Ceza Mahkemesi 4 sayfalık görevsizlik kararında, davanın Kadıköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne açıldığını, ancak adliyelerin birleştirilmesinden sonra da, HSYK kararlarına göre mahkemenin 17. Sulh Ceza Mahkemesi adını aldığını ve bu mahkemenin davaya bakması gerektiğini belirtti. Ayrıca davanın spor suçlarını değil, hakaret suçunu içerdiğini belirten mahkeme, dosyayı görevsizlik kararıyla tekrar 17. Sulh Ceza Mahkemesi'ne iade etti.

“MAHKEMELER ARASI UYUŞMAZLIK DOĞACAK"

3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi ayrıca, verdiği bu kararın kesinleşmesinden sonra kendi mahkemeleri ile 17. Sulh Ceza Mahkemesi arasında görev uyuşmazlığı doğacağından, dava dosyasına bakacak görevli mahkemenin belirlenmesi için dosyanın nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini de talep etti.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

15 Nisan 2012'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçı oynandığı esnada Belözoğlu ile Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora arasında sözlü tartışma yaşandı. Maç bitiminde Zokora, tartışma sırasında Emre'nin kendisine "ırkçı" söylem anlamına gelen sözler sarf ettiğini iddia etti. İddianamede Emre Belözoğlu'nun 'ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle' Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunu" nun 14/2. maddesi kapsamında altı aydan iki yıla kadar hapsi istenildi.