Milli Futbolcu Belezoğlu ile Zokara arasında yaşananlar -Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora, 15 Nisan'da Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılan karşılaşmada tartıştığı milli futbolcu Emre Belezoğlu hakkında, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında talimatla Trabzon'da ifade verdi .

Beraberindeki avukat Nusret Yılmaz ve tercümanı ile Trabzon Adliyesi'ne gelen Zokora, ardından talimatla ifade vereceği Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gitti.

Zokora'nın ifadesinde, olayın kendisini çok üzdüğünü, Belezoğlu'ndan şikayetçi olduğu belirttiği öğrenildi. Zokora, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

Zokora'nın, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında, 15 Nisan'da İstanbul'da yapılan karşılaşmada tartıştığı milli futbolcu Emre Belezoğlu'ndan kendisine söylediği sözler nedeniyle şikayetçi olduğu, Belezoğlu hakkında Kadıköy Cumhuriyet Savcılığınca ''hakaret'' suçundan açılan soruşturmada, ''takipsizlik kararı'' verildiği öğrenildi.

Zokora'nın, savcılığın bu kararına itirazı üzerine, talimatla ifadesinin alınmasına karar verildiği, bu nedenle Trabzon Adliyesi'ne gelerek ifade verdiği belirtildi.