Trabzonspor’un Videoton ile 0-0 berabere kalmasının ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor’un deneyimli oyuncusu Zokora, “Bugün karşımıza tamamıyla defansif oynayan bir takım vardı. Hep geriye yaslandılar. Onların oyun strateisi buydu. Bize alanbırakmadılar. Kaybedilmiş birşey yok. İç sahada gol yemedik. Onrda atacağımız bir gol bize turun kapısını açacak. Hala şansımız var bu şans orada işimize yarayacak”

Zokora Trabzonspor’un tur şansını ise şu şekilde değerlendirdi:

“Orda iki takım arasında roller değişecek. Bu sefer onlar seyirci desteğini alıp üzerimize gelmeye çalışacaklar. Bu sefer biz kontra atağa dayalı bir oyun sergileyeceğiz ve orda ki maç burdakinden daha kolay geçeceğine inanıyorum”

Trabzonspor’da güzel bir futbol ortamı bulunduğunu ifade eden Bamba, “Türkiye’de çok iyi bir futbol ortamı var. Bu akşamda bunu çok yakından gördüm. Bu akşam ki maçta çözümler üretemedik. Karşımızda defansif oynayan bir takım vardı ve biz bunu biliyorduk ki öyle de oynadılar. Ama biz bir türlü oyunu açamadık. Tur umudumuz ikinci maça kaldı artık” dedi.

Tur şansını ise nasıl gördüğü şeklindeki soruya Bamba, “Şanslar şuanda %50 Ancak bizim bu takımı yenmemiz lazım. Rakibe saygı duyuyoruz. Ama yenmemiz lazım. Saha avantajı onlardan olacak. Şenol hoca soyunma odasında daha hızlı bir oyunla bu takımı alt edebileceğimizi söyledi. Bizde deplasmanda onu yapmaya çalışacağız ve bu takımı elemeye çalışacağız” dedi.