Trabzonspor'dan ayrılması gündemde olan Didier Zokora'nın yeni transfer Florent Malouda ile iyi ilişkiler içerisinde olması nedeniyle takımda takımda kalacağı iddia edildi.

Trabzonspor Teknik direktörü Mustafa Akçay Dinamo Minsk maçı öncesi oyuncularına uyarılarda bulundu, özellikle Derry City maçındaki gibi basit hatalar yapmamalarını istedi. Akçay, "Deplasmanda avantaj yakalamalıyız" dedi.

Bordo mavililerin deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında Dinamo Minsk karşısında avantaj yakalamak istiyor. Derry City ile oynanan maçta yapılan basit hatalardan dolayı hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda sert uyarılarda bulunan teknik direktör Mustaf Akçay, futbolcularına Minsk'in güçlü bir ekip olduğunu hatırlattı, "Biz elbette daha güçlüyüz ama rakibi aslya hafife almamalıyız. Derry City maçı bu açıdan bizim için iyi bir uyarı oldu. Basit hata istemiyorum. Gol yiyeceksek de bu zor bir gol olmalı" diyerek avantaj yakalamalarının önemine işaret etti. Akçay'ın Minsk maçında Derry City maçındaki 11'inden çok fazla değişik yapması beklenmiyor.

ZOKORA'YA MALOUDA PİYANGOSU

Trabzonspor'un sezon öncesi kamplarına katılmayan ve takımdan ayrılması istenilen Zokora'ya, yeni transfer Florent Malouda sahip çıktı. Malouda'nın, Zokora ile iyi ilişkiler kurması ve futbolcuların iyi anlaşması nedeniyle yönetimin, Fransız oyuncunun uyum sürecini de düşünerek Zokora'nın takımda kalması yönünde karar verdiği öğrenildi. Teknik direktör Mustafa Akçay'ın da Zokora için, "İhtiyacımız olabilir" raporunu vermesinin ardından Fildişi Sahilli oyuncunun bir sezon daha bordo mavili formayı giymesine karar verildi. Ancak Arap kulüplerinin Zokora için iyi bir teklif yapması durumun da tekliflerin değerlendirilebileceği vurgulandı.

SON YOLCU EMERSON

Trabzonspor yabancı kontenjanını boşaltmak için Marek Cech ve Marek Sapara'dan sonra Emerson ile de yollarını ayırmakta kararlı. Futbolcunun sözleşmesini feshetmek için görüşmelerini sürdüren yönetim, şu ana kadar Emerson'u ikna edemedi. Brezilyalı futbolcunun Trabzonspor'dan aldığı ücretin tamamını istediği ve fiyatında hiçbir indirimi kabul etmediği belirtildi. Yönetim ise kadroda Bosingwa'ya yer açmak için gereken her türlü hamleyi yapmaya hazırlanıyor.

JANKO: TAMAMEN İYİLEŞTİM

Trabzonspor'da kendisine kulüp bulması istenilen futbolcular arasında yer alan Mark Janko, sosyal medyadan verdiği mesajda, "Tamamen iyileştim ve rekabete hazırım" dedi. Takımdan ayrılmayı düşünmeyen Janko'nun teknik direktörnün Mustafa Akçay ile de görüşüp, forma istediği öğrenildi. Bordo mavili yöneticilerin ise yıllık ücreti oldukça yüksek olan Janko'yu göndermekte kararlı olduğu belirtildi.
Editör: TE Bilişim