Trabzonspor’da Nuri Albayrak ile başlayan siyasi dönem İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında zirve yaptı.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nu bu duruma düşüren, belki de Sadri Şener yönetiminin Trabzonspor’u içinden çıkılmaz hale getirdiği borçlardı.

Ama İbrahim Başkan, sen “bizim paramız var kimse merak etmesin” diyor ve ”bizim Muharrem Usta’dan daha çok paramız var.Biz konuşmayacağız icraat yapacağız.” diyerek eklemiyor muydun?

Trabzonspor’a hava katacak marka değerini arttıracak güzel transferleri görmek beni mutlu ederken, bir taraftanda düşündürüyor.

Neden mi?

İki dünya yıldızı geliyor ve imza törenine başkanımızın siyasi konuşmaları damga vuruyor.

Faruk Özak, Trabzonspor’u siyasete bulaştıran isimlerden biridir. Kendisine en çok tepki gösteren isimlerden biri de bendim. Şimdi Faruk Özak’ın takıma desteği olduğu günleri arar oldum...

Özak’ın en büyük şanssızlığı Sadri Şener’di. Yapılan transfer yanlışları, Faruk Özak’ın siyasi kariyerine de büyük zarar verdi. Faruk Özak, siyasi kariyerini zarar vermesine rağmen, Trabzonspor’a destek vermeye devam ederek belki de yolun sonuna geldi.

Çünkü o iyi bir Trabzonspor kaptanıydı. Yöneticilerin futbolculara verdiği prim soyunma odasında çalındığında, babasından para alarak takım arkadaşlarının hakkını teslim eden isimdi.

Faruk Özak’ın Trabzonspor’a destek olduğu dönemde de ciddi kaynaklar sağlanıyordu. Ama başkan hiç bir zaman siyasi propaganda yapmıyordu.

2010-2011 yılı şampiyonluğunda en büyük pay Faruk Özak’ın verdiği destektir.  Şike yapanların ceza almasını sağlayan isim yine kendisidir. Görülmeden verdiği destek kesinlikle takdir edilmelidir... Hatta bu desteğin siyasi kariyerine de büyük zarar verdiğine inanıyorum.

Faruk Özak’ın en çok eleştirildiği konu sessiz kalmasıydı... Bence tek hatası buydu.

Faruk Özak ekranlarda hak aramıyordu belki ama perde arkasında Trabzonspor’un haklarını nasıl aradığını bana ıspatladı.

Özak'ın destek verdiği dönemde en az Bayraktar'ın verdiği desteğin kat ve kat fazlası Trabzonspor'un kasasına girdi ama hiç bir zaman Trabzonspor üzerinden siyasi açıklamalar yapılmadı.

Trabzonspor’da Faruk Özak dönemi bitti ve Erdoğan Bayraktar dönemi başladı...

Yıllardır tanıdığım sol görüşlü olup Trabzonspor’u siyasetin üstünde gören renktaşlarım, takımın yenilmesinden üzüntü duymayacak duruma geldi.

Erdoğan Bayraktar’ın desteklediği Trabzonspor, yaptığı bomba transferler ile bir kesim taraftarını çok mutlu ederken, bir çok taraftarını küstürdü.

Sokakta en çok duyduğum cümle;

”başkan aldığı paranın karşılığını veriyor. Böyle yapmasa bişe alamazdı.”

İbrahim Hacıosmanoğlu yaptığı açıklamalarda bir Trabzonspor Başkanı gibi değil de, AK Parti Trabzon İl Başkanı gibi konuşuyor.

Ama bakıyorum sessiz kaldı diye Faruk Özak’ı kıyım kıyım doğruyan taraftarımızın büyük çoğunluğu bu tabloya alkış tutuyor...

Son olarak diyorum ki;

Trabzonspor’uma “ince ayar” gerekmez...

"Paraya karşı emeğin savaşıdır TRABZONSPOR!"

Alt yapıya önem verilerek başarı gelebilirdi. Hiç olmazsa taraftar takımına küsmezdi...