Bu haftaki konuğumuz 6 Şampiyonluk kupası, 3 Türkiye kupası, 6 Cumhurbaşkanlığı kupası, 3 Başbakanlık kupası ve birde Kıbrıs barış kupasını kaldıran Türkiye’nin en iyi liberolarından Necati Özçağlayan’a konuk olduk.

Necati hocam ilk önce sizi tanıyabilirmiyiz?

Tabi ki Necati Özçağlayan 1953 yılında Faroz mahallesinde dünyaya geldim. Futbola sokak aralarında plastik toplarla başladım. Babam benim futbolcu olmamı hiç istemedi ama ben yılmadım mücadele ettim ve benim istediğim oldu. İlk kulübüm Arsin Fındıkspor’du orada kaptan oldum sonra Karayollarıspor’a transfer oldum orada başarılı olunca Gençlerbirliği beni transfer etti. Gençlerbirliği’nde ilk kupamı kazandım Türkiye şampiyonu olduk.

Trabzonspor’a transferiniz nasıl gerçekleşti?

Trabzonspor’a transferim biraz maceralı oldu. Gençlerbirliği’ne transfer olduğum dönem Giresun’da şampiyona maçı vardı babamın korkusuna ben gidemedim daha sonra mahallede düşünüyorken komuşumuz olan mustafa abim vardı dedi ki Necati neden şampiyona ya gitmedin bende babam izin vermedi cebimde de param yok deyince bana destek oldu ve Giresun’a şampiyonaya katıldım. Burada kupayı kazandıktan sonra Trabzon’da babam duymuş maça gittiğimi beni evlatlıktan reddetti bende 3 gün halamda kaldım sonra Trabzonspor’un beni transfer edeceğini duydum herkes babama baskı yaptı ve sonunda babam beni yanına çağırdı ben senin iyi yerlerde olmanı istiyorum eğer futbolda iyi olacağım diyorsan git oyna o zaman dedi ve Trabzonspor’a transfer oldum. Trabzonspor’da ilk idmana çıktım rahmetli Beton Mustafa ve Kadir Özcan beni izledikten sonra yanlarına çağırdılar ve sen artık bu takımın liberosusun dediler ve vira bismillah dedim.

Hayatınızdaki unutamayacağınız maç hangisi?

Benim için bütün maçlar çok önemliydi ama bir Kocaeli maçı var ki onu asla unutmayacağım Kocaelispor ile kupa maçımız vardı deplasmanda 1-0 bizi yendiler ve o maçtan sonra hamsileri yenildi gibi başlıklar atıldı çok zorumuza gitmişti. İkinci maç o kadar hırslanmıştık ki takım arkadaşları ile ant içtik 18’e sokmayacağız Ahmet Suat Özyazıcı hocamıza da sen bu maça karışma hocam dedik ve maçı 5-0 yendik.

Hocam Özkan Sümer hocamız ile olan bir anınızı bizimle paylaşırmısınız?

Özkan abi çok güzel anılarımız vardı o gerçekten çok iyi bir hocaydı onun hakkını asla ödeyemeyiz. Bir gün Özkan hocanın evine gitmiştim o zaman yokluk var malzeme yok, krampon yok bir baktım hocanın evinde dört tane krampon yerde duruyordu hemen dedim ki Özkan hocam bunlardan birini verir misin bana ayaklarım hep yara oldu eski krampon ile hemen bana dedi ki oğlu kaç numara giyiyorsun dedim ki 51 hocam oda gülerek olum bunlar 43 numara sana olmaz bende dedim ki hocam ben pamuk koyar giyerim ulan necati dedi illa alacaksın dimi diyerek gülmüştü ama ben o gün oradan kramponları alıp gitmiştim.

Necati hocam uzun zaman sonra şampiyon olduk duyguların ne oldu?

Vallahi size bir şey diyeyim mi bizim üstümüzdeki yük kalktı desem İnanır mısınız herkes bize baskı yapıyor hocam neden biz şampiyon olamıyoruz diye bize de yükleniyorlardı şimdi onun huzuru var üzerimizde ama şunu da söyleyeyim böyle bir şampiyonluk kutlaması bu ülkede başka bir kulüp yapamazdı harika oldu.

Hocam son olarak taraftara ne mesaj vermek istersiniz?

Buradan öncelikle HaberTS ekibine çok teşekkür ediyorum bizleri unutmayarak gelecek nesle tanıtıyorsunuz. Buradan büyük Trabzonspor taraftarına şunu söylemek istiyorum hocalarına sahip çıksınlar Abdullah Avcı gerçekten çok iyi bir hoca hem soruyorum bu güne kadar gelen hocalardan hangisi ben efsaneler gibi olmak istiyorum dedi ama Abdullah hoca bunu söyleyerek geldi ve 3 senede 3 kupa kazandırdı sonuna kadar taraftarın takımın ve hocanın yanında olmalarını istiyorum zaten duruyorlar da ama şimdi daha fazla destek olmalılar yemin ederim başka Trabzonspor yok hepsini çok seviyorum.

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu