Trabzonspor eski oyuncusu, milli futbolcu Yusuf Yazıcı, sevgilisi ile yaptığı paylaşımla adından söz ettirdi. Peki, Yusuf Yazıcı kimdir?

Yusuf Yazıcı, bir dönem Trabzonspor formasıyla futbol kariyerinde pek çok başarıya imza attı. Milli futbolcu şu sıralar Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille’de forma giyiyor. Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla hayranlarına ‘evlilik’ sinyali verdi. Genç futbolcunun sevgilisinin ünlü model ve oyuncu Melisa Aslı Pamuk olduğu biliniyor.

Pamuk ile Yazıcı’dan gelen bu paylaşım, sosyal medyada beğeni rekoru kırdı. Peki, Yusuf Yazıcı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı?

29 Ocak 1997'de Trabzon'da dünyaya gelen 26 yaşındaki Yazıcı, geçtiğimiz günlerde sevgilisi Melisa Aslı Pamuk'a ettiği evlenme teklifiyle bir kez daha özel hayatıyla gündeme gelmişti. 1.84 metre boyundaki 10 numaralı milli futbolcu, 39 kez Milli Takım formasını terletti.

Yargı dizisi Emmy ödülü almıştı! Kaan Urgancıoğlu hayranlarının jesti karşısında bir kez daha gururlandı Yargı dizisi Emmy ödülü almıştı! Kaan Urgancıoğlu hayranlarının jesti karşısında bir kez daha gururlandı

Futbol hayatına 2008 yılında Trabzonspor altyapısında başladı. 2015'te ise A takımına yükseldi. 2015-16 sezonunda Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu unvanına sahip olan Yazıcı, bordo-mavili takımda gösterdiği yüksek performansla dikkat çeken oyuncular arasında yer aldı.

2019-2020 sezonunda Lille'e transfer olan oyuncu, burada 15 gol kaydetti. Daha sonrasında CSKA Moskova'ya transfer oldu ve 2022/2023 sezonunda tekrar Trabzonspor'a döndü. Geçen sezon Süper Lig'de 19 maça çıkan Yusuf Yazıcı, 5 gol kaydetti. 2017 yılında ilk kez milli takım formasını FIFA Dünya Kupası elemelerinde Kosova maçında giydi. Şimdilerde ise Lille'de futbol oynuyor.

Editör: Didem Bektaş