Ahmet Ağaoğlu’nun başkanlığı döneminde yapılan en büyük hata, şampiyonluk sonrası gerçekleşen maliyeti yüksek transferler olduğunu net bir şekilde gördük.

Maliyeti yüksek olan futbolcuların ödeme günleri geldiğinde, takımı şampiyon yapan başkanın arkasına bile bakmadan kulübü bırakması kulübün nasıl bir ekonomik çıkmaza girdiğini net gösteriyor.

Başkan Ertuğrul Doğan, yöneticilik yaptığı dönemden bugüne kadar kulübe ekonomik anlamda ciddi katkılar sağladı. Sağlamaya da devam ediyor.

Şampiyon başkan olarak adını tarihe yazdıran Ahmet Ağaoğlu’nun ilk zorlukta bırakıp gitmesi ve kendini yıpratmama tercihini, kulübün asbaşkanı olarak görev yapan Ertuğrul Doğan’da gösterebilirdi.

Şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Ertuğrul Doğan olarak anılmak yerine, maddi olarak büyük sıkıntıların çekileceği kulübe katkı sağlamanın hesaplarını yaptı.

Maalesef ki, saha sonuçları istenildiği gibi gitmediğinde kimse ekonomik zorluklara karşı edilen mücadeleye bakmıyor.

Başarı için de kulübün ekonomisinin düzene girmesi şart.

Bunun da en temel yolu altyapıdır.

Sezon sonuna kadar ödenmesi gereken 800 Milyon TL rakamı görerek, elini değil gövdesini taşın altına koydu. Ahmet Ağaoğlu gibi kaçmadı. Zorlukların başladığı görünce bahaneler üretmedi. Çözüm için projelerini dile getirdi.

Bunlardan beni en çok etkileyen ise altyapıya verecekleri değerin altını net bir şekilde çizmesi oldu.

Birkaç atasözü var;

“Ayağını yorganına göre uzat”

Trabzonspor’un gelirleri üç aşağı, beş yukarı bellidir.

“Taşıma su ile değirmen dönmez”

Kişilerin vereceği maddi destek kulübün sadece faiz giderlerini karşılar.

Double Pass firması ile yapılan anlaşma altyapıda kısa sürede meyvelerini verecektir.

Yeni getirilen sistem ile beraber adamın adamı olan değil, geleceği olan genç yıldız adayı futbolcular altyapıda forma giyecekler.

1461 Trabzon’un Vanspor’u elediği karşılaşmada, Trabzonspor’un geleceği adına atılan altyapı adımlarının sözde kalmayacağını gördüm.

Pilot takım anlaşması yapılan 1461 Trabzon’un mücadelesi için İstanbul’dan 3-4 saatliğine gelen başkan Ertuğrul Doğan, kulübün asbaşkanı Zeyyat Kafkas, başkan yardımcısı Ali Haydar Gedikli, genel sekreter KemalErtürk, yönetim kurulu üyeleri Sami Karaman, Coşkun Öztürk, kulübün altyapısında görevli hocalar ve Trabzonspor’un menajeri Emrah Tok’u stadyumda karşılaşmayı izlerken gördük.

Trabzonspor’dan karşılaşmayı bu kadar yetkilinin izlediği yerde pilot takım anlaşması yapılan 1461 Trabzon’da gelecek sezonun kadro planlaması çok daha rahat gerçekleşecektir.

Futbolcu zekidir. 1461 Trabzon’da forma giyeceği zaman kendisini Trabzonspor’un izleyeceğini bilmesi önemli ve değerlidir.

Hedefi ve kalitesi olan futbolcuların Trabzonspor’a kazandırılması noktasında önemli bir adımdı Trabzonspor yönetiminin 1461 Trabzon karşılaşmasına çıkarma yapması.

1461 Trabzon’da yolun sonu şampiyonluk olmalı.

Bir üst ligden Trabzonspor’a genç yetenekler kazandırılması dileğiyle.

8d5a9d3b-202c-41e6-b646-978763352bf3