Süper Lig'de son haftalarda gündemden düşmeyen zemin bozukluğu sonrasında TFF de harekete geçti. TFF'den kulüplere gönderilen yazıda stat zeminlerinin Federasyon tarafından denetleneceği, sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından müsabaka oynama koşullarına uygun zemine sahip olmayan statların maçlara kapatılacağı belirtildi

Son haftalarda birçok maçın oynandığı statlardaki zemin bozukluğu üzerine Türkiye Futbol Federasyonu da harekete geçti. TFF'den kulüplere bir yazı gönderildi ve stat zeminlerinin sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından müsabaka oynama koşullarına uygun hale getirilmesi istendi.

Son olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu oynadıkları Türkiye Kupası müsabakaları öncesi ve sonrasında yaptıkları açıklamalarla birlikte bir gündem oluşmuş, futbolseverler statlardaki zeminlere tepki göstermişti.

TFF'DEN KULÜPLERE: ZEMİNLERİ DÜZELTİN

TFF'den kulüplere gönderilen 2024-14/03-1523 sayılı "Stadyum Zeminleri Hakkında" konulu yazıda zemin görsellerinin birçoğunun sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından ciddi derecede riskli olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Bu riskler göz önünde bulundurularak stat zeminlerinin TFF ekiplerince denetlenerek takip edileceği, sporcu sağlığı ve oyun akışı açısından müsabaka oynama koşullarına uygun olmayan statların müsabakalara kapatılacağı kaydedildi.

Mehmet Ali Yılmaz Son Yolculuğa Uğurlandı Mehmet Ali Yılmaz Son Yolculuğa Uğurlandı

ABDULLAH AVCI: STATLARIMIZIN BÜYÜK BÖLÜMÜ BU ŞEKİLDE

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı saha zemini ile ilgili şunları söylemişti;

"Ülke olarak, federasyon olarak, biz kulüpler olarak, teknik adamlar olarak ve tüm paydaşlar olarak... Bugün geldiğimiz nokta şu: Zemini görüyorsunuz. Ankaragücü memnun değil, Erzincan'da memnun değildir. Bugün Gençlerbirliği de burada oynamak istemiyordur. Biz de aynı şekilde. Bugün statlarımızın büyük bir bölümü bu şekilde ne yazık ki. Genelde maçlarda tribünler bom boş. Oyun kalitesi düştü. Şimdi çıkıp televizyonda yorum yapacaksın, bu sahanın zeminini mi yorumlayacaksın yoksa oyunu mu yorumlayacaksınız."

Editör: Haber TS