Trabzonspor ile anlaşmaya varan Hırvat sol bek oyuncusu Borna Barisic kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Trabzonspor dev bir transfer hamlesi yaparak Rangers takımında forma giyen Hırvat sol bek oyuncusu ile anlaşmaya vardı. Peki, Fırtına'nın yeni sol beki Borna Barisic kimdir?

Borna Barisic kimdir?

10 Kasım 1992 tarihinde Osijek, Hırvatistan'da dünyaya gelen 32 yaşındaki futbolcu, İskoçya Premier Lig takımlarından Rangers'da forma giymektedir. Profesyonel kariyerine 2012 yılında BSK Bijelo Brdo takımında başladı. Daha sonra sırasıyla NK Osijek, Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagreb, NK Osijek ve Rangers takımlarında forma giydi.

Trabzonspor Slovak Futbolcu İçin Devrede Trabzonspor Slovak Futbolcu İçin Devrede

1,86 metre boyundaki Hırvat milli futbolcu sol bek pozisyonunda görev yapmaktadır. Rangers'taki 6 sezonluk kariyeri boyunca defans mevkisinde görev yapmıştır. 80 kg ağırlığındadır. Sol ayağını iyi kullanabilen Barisic, bu sezon İskoç takımında ilk 11'de forma şansı bulamamıştır.

Kariyerinde; Avrupa Ligi, İskoçya Lig Kupası, İskoçya Premier Lig, Şampiyonlar Ligi'nde görev almıştır. 6 sezondur Rangers formasıyla 230 resmi maça çıkan oyuncu, bu maçlarda 10 gol, 54 asistlik bir performans kaydetmiştir.

Barisic, Hırvatistan Milli Takımı formasıyla çıktığı 35 maçta ise 1 gol atarken 3 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu.

Borna Barisic ile Trabzonspor arasında maddi hususlarda anlaşmaya varıldığı biliniyor.

Editör: Didem Bektaş