Trabzonspor’un kadrosunda geçen sezonda direk oynayan bir oyuncu o da kaleci Onur. Geri kalan 10 oyuncu yeni sayılır. 10 yeni oyunculu bir takım ancak bu kadar oynar!

Konuk ekip oyunun üçte ikilik bölümünü Trabzon yarı sahasında oynadı. Buna rağmen, Fenerbahçe, bu yarıda Trabzon ceza sahası içerisine karambolden bir iki pozisyon buldu o kadar. Bu pozisyonlarda net değildi. Fenerbahçe’nin bir de Onur’un göğsüne çarpan şutu vardı.

Bordo- mavililer önce rakibi durdurdu sonra kontratakla rakibin üzerine gitmeye çalıştı. Pozisyonda buldu. Varisin şutu kaleci de kaldı. Trabzonspor da sakat çok! Sağda Bosingva, defansta Mustafa, ortada Özer ileride Cardozo sakat.

Bir teknik adam için en zor olan olay, kadronun geniş olmasıdır. Takım iskeletini kuramamasıdır. Vahid hoca da bunun sıkıntısını yaşıyor olabilir.

İlk yarıda Fenerbahçe’nin topa daha fazla sahip olması orta sahada pas yapması, Trabzon’un oyunu kendi yarı sahasında, ceza sahasının dışında kilitlemesinden kaynaklandı.

***

İkinci yarı ilk yarının kopyası gibiydi. Gerçi 46. Dakikada Fatih’in ortasında Varis yakın mesafede topu boş kaleye gönderemedi. Trabzon, bu yarıda da defansa çekildi gibi görünse de net pozisyonlar buldu. Hem de birkaç pozisyon. Bunlar gol olmalıydı. Konuk ekibin en tehlikeli pozisyonu Mehmet Topal’ın direğe çarpan vuruşu idi. Konuk ekip, yan toplarla Trabzon kalesinde gol aradı. Ama Cezayirli defans oyuncusu Belkalem ve Mustafa Aktaş geçit vermedi.

Trabzon’un amacı Fenerbahçe’yi durdurmak ve rakibin hatasında kontratağa kalkmak olduğundan, orta sahada top yapamadı. Trabzon gibi bir takım orta sahada iki pas yapamaz mı?

Trabzon’un orta sahasında iki top yapan veya oyunu yönlendirecek iki değil bir oyuncu olsun, her takımı yener! Trabzonspor orta sahası top yapmadı ama rakibe de ceza sahası içinde ve önünde alan vermedi.

Rakibin Trabzonspor’dan daha fazla topla oynaması, iyi oynadı anlamı taşımıyor. Trabzonspor dirençliydi, rakibe pozisyon vermedi.

Trabzon’un Avrupa kupasında oynadığı ilk maçta, bu takımda hayat var şeklinde yazmıştım. Evet, bu takım ligde belki şampiyon olamaz ama kesinlikle zirve mücadelesi yapar.

Bir takımda üç oyuncu tek idmanla maça çıkıyor. Bir o kadar sakat oyuncusu var. Ve hocanın sahaya sürdüğü onbir dişe diş mücadele ediyor ve rakibe pozisyon vermiyor. Hem de defansın göbeğinde ilk kez bir arada oynayan Mustafa Akbaş ve Meddani ve sağda Zeki, solda Musa dörtlüsüyle.

Seyircinin taşkınlık yapmaması, takımını desteklemesi bir başka sevindirici olaydı. Trabzonspor’u tebrik ediyorum.