Trabzon’un sezon başında kadrosuna kattığı forvet oyuncusu Chikeluba Ofoedu’nun transfer süreci ile ilgili Nijerya spor basını ses getirecek bir iddia ortaya attı.

Futbolcunun olası bir yurtdışı transferinden gelecek ücretin % 80’lik kısmının Oak Zeel takımına ödenmesi gerekirken 1461 Trabzon’un kiralama bedeli olan 200 Bin Euro’yu Enugu Rangers’e ödemesi ve Oak Zeel’in transfer ücretinden kendi payına düşen 160 Bin Euro’luk kısmını alamamasından dolayı FIFA’ya gitmeye hazırlandığı söyleniyor.



allnigeriasoccer.com’da çıkan haberin ayrıntıları şöyle:

Ofoedu’nun transferiyle ilgili hoş olmayan haberler var. 1461 Trabzon’un yanlış kulüple iş yaptığını söylemeliyiz. Oak Zeel ve Enugu Rangers’ın Ofoedu ile ilgili yaptığı anlaşmada, futbolcunun yurtdışı satışı gerçekleştiğinde alınacak transfer ücretinin % 80 Oak Zeel’in kalan % 20’lik kısmı ise Enugu Rangers’in olacaktı. Ancak Ofoedu’nun 1461 Trabzon’a transfer olmasına rağmen Enugu Rangers aldığı ücretten tek bir euro bile vermedi Oak Zeel’e.

Oak Zeel daha sonra 1461 Trabzon’dan transferin maddi detaylarını içeren bir yazı istedi. 1461 Trabzon’dan alınan bu yazıdan sonra hem 1461 Trabzon’u hem de Enugu Rangers’i uyaran Oak Zeel kulübü varolan anlaşmanın yerine getirilmesini ve transferden kendilerine düşen payı almak istediklerini, % 80’lik payın kendilerine ödenmediği takdirde hem TFF’ye hem de FIFA’ya bu konuda başvuru yapacaklarını bildirdi.

Ofoedu’da olayı inkar etmedi ve bize 1461 Trabzon’un Enugu Rangers kulübüne kiralama bedelini ödediğini söyledi.



Kaynak : İlkhaber Gazetesi