Trabzonspor’da iki sezondur yolu gözlenen ‘yıldız golcü’ için çalışmalar hızla sürüyor. Fırtına’nın transfer listesinin bir numarasında yer alan Oscar Cardozo konusunda her geçen gün olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kulüp CEO’su Burak Gürdal, daha önce Lizbon ve Torino’da Benfica yöneticileriyle bir araya gelmişti. Yapılan bu görüşmeler Bordo-Mavililer’in istediği şekilde ilerleyince, bir dahaki toplantının başkanlar arasında olması yönünde karar alınmıştı. Son görüşme için Benfica’nın maçlarının tamamlanması beklendi. Portekiz ekibi, kupa finalinde geçtiğimiz pazar günü Rio Ave’yi devirerek mutlu sona ulaştı. Sezonu da kapatmış oldu. 

Başkan Lizbon yolcusu

Yapılan görüşmelerde Oscar Cardozo ile her konuda anlaşma sağlayan Trabzonspor Yönetimi, transfere son noktayı koymak için kolları sıvadı. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira ile Portekiz’in başkenti Lizbon’da görüşmek için önümüzdeki hafta bu ülkeye gitmesi bekleniyor. Hacıosmanoğlu’nun hedefi, en fazla 5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek bu transfere son noktayı koymak. Cardozo’nun, yeni sezon hazırlıklarının başlayacağı ilk idmanda yer almasını sağlamak...

Kulübeye mahkum kaldı

Oscar Cardozo, 2007 yılından beri Benfica’nın en önemli gol silahı konumunda. Ancak bu sezonun son haftalarında ilk 11’deki yerini Lima’ya kaptırdı. Daha önce teknik direktör Jorge Jesus ile tartışma yaşayan Paraguaylı forvet, Avrupa Ligi finalinde Sevilla karşısında 99. dakikada, Portekiz Kupası finalinde ise Rio Ave maçında 87. dakikada forma şansı bulabildi. Özellikle Sevilla maçında kaçırdığı penaltı atışı sonrası, taraftarların da gözünden düştü.