Başkan Usta; Braga’dan sol bek Goiano, Mısırlı forvet Hassan, Fransız stoper Boly ve Brezilyalı ön libero Sousa’nın da peşinde

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, '50. yılda şampiyonluk' hedefi için dev adımlar atıyor. Ekonomik anlamda kulübü düzlüğe çıkarmaya yaklaşan Usta ve yönetimi, teknik direktör için de önemli bir isme yönelmiş durumda. Braga'nın hocası Paulo Fonseca'nın gündemde olduğu iddia ediliyor. Ancak bu sadece hoca değil, bir iskelet transferi gibi olacak. Çünkü yönetimin 43 yaşındaki Fonseca ile el sıkıştığı ve hatta Braga'da oynayan 4 ismi de getirmek için düğmeye bastığı Portekiz basını tarafından gündeme getirildi. Usta'nın aynı takımdan 27 yaşındaki Brezilyalı sol bek Marcelo Goiano (Sözleşmesi 2018'de bitiyor), 23 yaşındaki Mısırlı forvet Ahmed Hassan (Sözleşmesi 2020'de bitiyor), 25 yaşındaki Fransız stoper Willy Boly (Sözleşmesi 2018'de bitiyor) ve 25 yaşındaki Brezilyalı ön libero Mauro Silva Sousa'nın transferleri için menajerlere yetki verdiği bildirildi.

Braga ve Lizbon'u geçmişti
Usta 'nın operasyon için 10 milyon euro ayırdığı, bu parayı da Cardozo'nun yanı sıra Yatabare ve N'Doye'nin satışından gelecek kaynakla karşılamayı planladığı vurgulandı. Fonseca 2011-12'de çalıştırdığı Desportivo Aves ile 36 karşılaşmaya çıktı ve maç başına 1.67 puan ortalaması tutturdu. Genç hoca 2012-13'te Paços Ferreira ile 38 maçta 1.89, 2013-14'te Porto ile 37 maçta 1.95, 2014-15'te yeniden Paços Ferreira ile 39 maçta 1.39 ve Braga'da da 47 maçta 1.98 puan ortalamalarını elde etti. Fonseca, Ferreira ile Braga ve Lizbon gibi ekiplerin önünde ligi üçüncü bitirmiş ve Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme hakkı kazanmıştı.

Cem Altıparmak (Portekiz Ligi uzmanı): DOĞRU ADIM OLUR
Portekiz futbolunun yeni nesil genç teknik adamlarından olan Paulo Fonseca, merdivenleri emin adımlarla tırmanıyor. Hüsranla biten kısa süreli Porto macerasını bir kenara koyarsak, oynattığı futbol ve kaybetmeyi sevmeyen yapısıyla düşük bütçeli takımlarda bile başarıyı yakalamış, tam Trabzonspor'un aradığı hoca. Şu an çalıştırdığı Braga'da yaş ortalaması 25 ve 30 yaş üstü sadece bir isim var. Genç oyuncularla iyi anlaşan ve onlara şans vermekten korkmayan Fonseca, yeni bir yapılanmaya giden, kadrosunda büyük değişim yaşaması beklenen Trabzonspor'un planlamasına uyacak çok doğru bir hamle olur. Fonseca, agresif ve ofansif futbol oynatması ile biliniyor.

Kaynak: Fotomaç
Editör: TE Bilişim