Süper Lig'de mücadele eden 18 takımdan 17'si, 41 yerli ve 23 yabancı oyuncu için toplam 22 milyon 850 bin euro (53.7 milyon TL) bonservis ve kiralama bedeli ödediler.
Ara transferin şampiyonu, kadrosuna 11 oyuncu katan Kardemir Karabükspor oldu. Gaziantepspor, 6 transferle ikinci sırada yer alırken, Bank Asya'dan gelen Samsunspor, Orduspor ve Mersin İdman Yurdu ile Antalyaspor, 5'er transfer gerçekleştirdiler.
Beşiktaş ise devre arasını sessiz geçiren tek takım olarak dikkati çekti. Ankaragücü ve Sivasspor 2'şer akviye ile yetindiler.
Kulüplerin kasasından çıkan yaklaşık 23 milyon euronun neredeyse yarısı, tek bir futbolcu için ödendi. Nitekim Fenerbahçe'nin Lille'den aldığı Senegalli golcü Moussa Sow'un bonservis maliyeti 10 milyon euro oldu. Sarı-lacivertli ekibi Olcan Adın'ı 3 milyon 750 bin euroya renklerine bağlayan Trabzonspor takip etti.
Aslan, yurt içinde kaldı
Basel'in genç golcüsü Shaqiri'de yüksek bonservis engeline takılan Galatasaray Jokerbet ise yurt dışı pazarında mutlu sona ulaşamadı. Sezon başında yenilenen sarı-kırmızılılar, eski futbolcusu Necati Ateş için Antalyaspor'a 250 bin euro, Yiğit Gökoğlan için Manisaspor'a 2.5 milyon euro ödeme taahhütünde bulundu.
Karabükspor sil baştan
Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Karabükspor, kümede kalmak için çözümü yeni bir takım kurmakta buldu. Öyle ki Bülent Korkmaz'ın isteğiyle 11 isimle mukevele yapan kırmızı-mavililer, devre arasında 12 futbolcuyla yollarını ayırdı. Karabük ekibi, 9 oyuncunun sözleşmesi feshederken, sezon başında kiraladığı Rıdvan Şimşek, Mehmet Batdal ve Ali Kuçik'i geri gönderdi.
2 geldi, 15 gitti
Kuşkusuz ara transferin en çok kan kaybeden takım Ankaragücü oldu. Maddi sıkıntılarla boğuşan Başkent ekibi, tam 15 futbolcusunu kaybetti. Bunun yanında sadece İnegölspor'dan Kaan Kanak ve Yimpaş Yozgatspor'dan Veli Torun'u 1.5 yıllığına renklerine kattı. Alacakları ödenmediği için önemli oyuncularını elinde tutamayan Ankaragücü, sadece Turgut Doğan Şahin'den para kazandı.
100. yabancı Sow
Öte yandan Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Sow', bu sezon Spor Toto Süper Lig kulüpleriyle sözleşme imzalayan 100'uncu yabancı futbolcu oldu.
6'sı kiralık
Orduspor'da Javito ve Eren Albayrak, Gaziantep'te Sapara, Eskişehir'de Elek, Samsun'da Murat Ceylan ve Mersin'de Barış Ataş, kiralık sözleşmeye imza attılar.