Süper Lig’de 5 Ocak 2016’da başlayan ve 1 Şubat 2016 tarihinde sona eren ara transfer döneminde basında en fazla konuşulan futbolcular Gaziantepspor’dan Trabzonspor’a transfer olan Muhammet Demir ile Beşiktaş’ın transferi için uzun süre uğraştığı kaleci Denys Boyko oldu.

Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırmasına göre Gaziantepspor’da attığı gollerle özellikle büyük takımların gündeminde olan Muhammet Demir hakkında ara transfer dönemi boyunca yazılı basında 1.273 haber yayınlandığı belirlendi.

Beşiktaş’ta sürekli gündeminde olan kaleci transferi için yapılan çalışmalar sonucunda Ukrayna’nın Dnipro takımından alınan kaleci Denys Boyko ile ilgili ise spor sayfalarına 1.158 haber yansıdığı tespit edildi. Yine Beşiktaş’ın transfer ettiği Alexis Delgado, Aras Özbiliz ve Marcelo Guedes hakkında da 900’e yakın haber çıktığı saptandı.

Bursaspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan ancak daha sonra Çin’e transfer olan Pablo Batalla, taraftarında kulübe yoğun baskıları sonucu geri dönerken, Yeşil Beyazlı takımla tekrar sözleşme imzalayan Batalla yazılı basında da 800 haber ile gündeme geldi. Ara transferde en çok konuşulan bir diğer futbolcu da Ryan Donk oldu.

Hollandalı futbolcu Kasımpaşa’dan Galatasaray’a transfer olurken, yazılı basında da hakkında ara transfer dönemi boyunca 709 haber çıktı. Galatasaray’ın bir başka transferi Martin Linnes ile ilgili ise sayfalara 651 haber yansıdığı görüldü. Trabzonspor’un Akhisar Belediyespor’dan transferin son günlerinde renklerine bağladığı Güray Vural hakkında da yazılı basında 648 haber yayınlandığı belirlendi.

Ara transfer döneminde spor sayfalarında en çok konuşulan futbolcular listesinde, T. Konyaspor’a transfer olan Nejc Skubic, Gaziantepspor’dan İlhan Parlak, Antalyaspor’dan Danilo, Osmanlıspor’dan Hakan Arıkan, Kayserispor’dan Ali Ahamada, M. Sivasspor’dan Hasan Kabze, Gençlerbirliği’nden Selçuk Şahin ile Eskişehirspor’a transfer olan İshak Doğanöne çıkan diğer isimler oldu.

Editör: TE Bilişim