Fırtına, sol bek İbanez ve forvet Ramil Sheidaev'den sonra alarak gerçekleştiren Trabzonspor, ikinci transferinde de genç bir ismi kadrosuna kattı. Ramil'de olduğu gibi scout ekibi tarafından uzun zamandır takip edilen 20 yaşındaki Slovak orta saha oyuncusu Matus Bero'yla 450 bin euro yıllık olmak üzere 4 yıllığına anlaşan bordo-mavililer, oyuncunun kulübü AS Trencin'e ise 2 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeyecek. Scout ekibinin, "Genç ve gelişime çok açık bir oyuncu. Slovakya'nın yeni yüzü olacak" şeklinde rapor verdiği Bero ile Slovakya kampı esnasında bir görüşme yapan teknik direktör Ersun Yanal da, oyuncuya övgüler yağdırdı. Yanal'ın, "Çok uzun yıllar bu kulübe hizmet verebilecek bir oyuncu. Oyunu iki yönlü oynamayı seviyor ama daha çok benim tercihim olan ofansif futbolu benimsiyor" şeklinde yorum yaptığı oyuncunun alınması konusunda oldukça ısrarcı olduğu ifade edildi. Geçtiğimiz sezon Trencin forması ile 37 maça çıkan ve 17 gol, 11 asistlik performans sergileyen Bero, bir anda dikkatleri üzerine çekti.

37 maçta 17 gol attı
Bundesliga 'dan da iki kulübün transfer etmek için resmi girişimlerde bulunduğu oyuncu için, futbol otoriteleri 'Slovakya'nın gelecek vadeden genç oyuncusu' yorumunda bulunuyor. Trabzonspor ise Matus Bero'yu başka bir kulübe kaptırmamak için ilk etapta 2 milyon euro'luk teklifini 2 milyon 500 bin euro'ya çıkardı, ardından da oyuncu ve kulübünün kapısını adeta aşındırdı. Bero'nun özellikle taraftarlar hakkında bilgi aldığı, Ersun Yanal ile yaptığı görüşmenin ardından ise oyun anlayışı olarak kafasındaki soru işaretlerini giderdiği ifade edildi.

Görüşmelerin başladığı açıklandı
Trabzonspor, KAP'a Trencin'de forma giyen orta saha oyuncusu Matus Bero ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'den gönderilen yazıda, "Matus Bero'nun transferi konusunda futbolcu ve kulübü Trencin ile görüşmelere başlanmıştır" ifadelerine yer verildi. Başkan Usta, Bero ile resmini paylaştı.

Yunus Emre SEL