Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ''konuşmama'' prensibini bozarak A Spor canlı yayınında Futbol Vizyon programına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak transfer konusunda konuşan İbrahim Hacıosmanoğlu, ''İsimleri basından öğreniyoruz. Soruları geçen sene sorsaydınız cevap verebilirdim. Ancak bu sene Süleyman bey ilgileniyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veriyorlar ama netleşen birşey yok'' ifadelerini kullandı.

Dante ve Toivonen hakkında
Dante ve Toivonen hakkında, ''Dante ile daha önce konuşuldu. 5 milyon Euro civarında bir para istiyor. Trabzonspor'un ihtiyacı olan bir oyuncu. Onun ayarında bir oyuncu alınacaktır. Waris ve Toivonen'in takası söz konusu değil. Bizim de okuduğumuz haberler bu yönde'' şeklinde konuştu.

''Şota, Trabzon'u düşünen bir arkadaşımız''
Sık hoca değişikliği hakkında Hacıosmanoğlu, ''Yaptığımız dğeişikliklerde bana göre hata yoktu. 3 tane hoca değiştirdik. 6 tane değiştirmedik. İlk geldiğimizde Mustafa Reşit Akçay ile başladık ama olmadı. Ondan sonra yardımcı hoca devam etti. Bu dönemde alabileceğimiz en iyi hocayı aldık. Gönül ister ki bir hocayla 6 sene çalışmak. Şota, Trabzonlu değil ama en az bizim kadar Trabzon'u düşünen bir arkadaşımız'' diye konuştu.

''Medeni bir şekilde ayrıldık''
Yanal'ın çok transfer istediği için ayrıldığı hakkında ise, ''Aramızda konuşmalar oldu. Ayrılmış hocanın arkasından konuşmaya gerek yok. Medeni insanlar gibi konuşup ayrıldık'' dedi.

''Amacımız davayı daha iyi takip etmek...''
TFF seçimlerinde sergilediği tavır sorulunca Hacıosmanoğlu, ''Trabzonspor'un menfaatlerini koruyoruz. Bizim kadar Trabzonspor'u koruyan ve dik duran yok. Dik duruşumuzdan taviz vermedik. Yaptığımız her ne hareket varsa, Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda yapıyoruz. TFF'ye adam koyarak davayı daha iyi takip etmek amacımız. Samimi olarak Trabzonspor'u seven insanlar da bize sevgisini gösteriyor. Onların sevigisi olmasa zaten bu görevi yapamayız'' şeklinde konuştu.

Mehmet Ekici gidecek mi?
Mehmet Ekici'ye gelen transfer teklifi hakkında ise, ''Yurt dışından transfer teklifi geldi. Bizim için önemli bir oyuncu. Oyunculuğunun yanında da çok önemli bir karakter. Onun karakteri bize yeter. İyi oyuncu bulursunuz ama karakter bulmak zor. Sahada oynaması da önemli değil. Ben olduğum sürece rakam ne olursa olsun Mehmet kalacak'' ifadelerini kullandı.

Transfer geç mi kaldı?
Transferin geç kaldığı şeklinde eleştirilere ise, ''Ara transfer dönemine kalmaz. Bize direkt katkı yapacak oyunculara ihtiyacımız var. Geniş bir kadromuz var. Önemli olan bu ligde şampiyon olmak. Avrupa'da başarılı olduk iki sene üst üste ama kimsenin umurunda değil. Trabzonspor sevdalılarını bu sene mutlu etmek istiyoruz. Acele transferler yaptık sonucunda memnun kalmadık. En iyisini almaya çalışıyoruz.

Akyazı yetişecek mi?
Akyazı hakkında Hacıosmanoğlu, ''Normal şartlarda yetişmesi lazımdı. Aksaklıklar oldu herhalde. İkinci yarı olmasa da lig bitmeden oynamaya başlarız'' şeklinde cevap verdi.

Tribünler dolacak mı?
Boş tribünler konusunda da Hacıosmanoğlu, ''Sadece Trabzonspor'un tribünleri değil, genel bir sıkıntı var ülkede. Yüreğinle oynayan oyuncular gördüğü zaman taraftarlar tribünleri dolduruyorlar. İnşallah bu sene bu ruhu, savaşı ortaya koyarlar ve tribüne taraftar çekerler'' dedi.

Waris'e teklif var mı?
Waris'e teklif geldi mi? sorusuna Hacıosmanoğlu, ''Waris için 9 milyon Euro teklif almıştık. Ancak bir sene oynamayan oyuncunun değeri düşüyor tabi ki...'' şeklinde cevap verdi.

Beşiktaş'ın teklifini kabul edecek mi?
Bu arada Beşiktaş'ın 2. haftadaki maçı Avni Aker'de oynamak istemesi hakkında Hacıosmanoğlu, ''Diğer kulüpler kabul ederse biz de kabul ederiz. Biz dediğimizin arkasındayız'' dedi.
Editör: TE Bilişim