Geçtiğimiz cuma imza atması gereken Mbia, yeni şartlar ortaya sürünce görüşmeler yavaşlamıştı. Devreye giren Başkan, Kamerunlu futbolcuya güvence verdi, taraflar, yarın ya da salı günü imza töreni için el sıkıştı...

Trabzonspor’un kadrosuna katmak için yoğun çaba sarfettiği Stephane M’bia transferi artık son virajda. Bordo-Mavili ekip, geçtiğimiz günlerde Trabzon’a gelen, ancak bir türlü transferini resmiyete dökemediği Kamerunlu oyuncuyla imza aşamasına geldi. Son gelen bilgilere göre, 29 yaşındaki deneyimli oyuncu transferle ilgili bütün imzaları verdi ve oyuncuyla ilgili herhangi bir pürüz kalmadı. Bu gelişmenin ardından transferin tamamlanması için yalnızca Trabzonspor’un atması gereken imzalar kaldı. 

Hacıosmanoğlu faktörü

Sportif direktör Süleyman Hurma transferi bitirmek için, önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’yla görüşecek ve başkanın M’bia’nın şartlarını kabul etmesi halinde resmi imzalar birkaç gün içinde atılacak. Öte yandan bir kaç gündür Trabzon’da bulunan Stephan Mbia, Türkiye’den ayrılarak İspanya’ya gitti ve karşılıklı imzaların atılması için Trabzonspor Yönetimi’nden haber beklemeye başladı. Tüm yetkililerini kullanan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Mbia’ya güvence vererek, “Ödemelerinde herhangi bir sorunun yaşanması söz konusu bile olamaz. Aşılmaması mümkün olmayan sorunlar değil bunlar” dedi.

En geç salı günü

Başkan’ın bu tutumuna sadık kalan deneyimli futbolcunun en geç salı günü imza atması bekleniyor. Normal şartlarda geçtiğimiz cuma günü imza töreni yapması gereken M’bia’nın, pazartesi günü Başkan’la son bir kez daha oturup konuşacağı ve kendisine sunulan şartları kabul edeceği öğrenildi.

Sorun neydi?

Oyuncuyla ilgili KAP’a görüşmelere başlandığı yönünde bilgi verilmesine rağmen, henüz anlaşma mesajı gönderilemedi. İmza parası olarak 1 milyon Euro’dan, 1.5 milyon Euro’ya yükselen M’bia bu rakamın hesabına hemen geçirilmesini istedi. Sözleşme konusunda çok titiz olan ve avukatlara sözleşmeyi inceleten oyuncu, peşin para isteğinden vazgeçmeyince görüşmeler tıkanma noktasına gelmişti. Kamerunlu yıldızın, Trabzonspor’un futbolculara transfer taksitlerini öderken zaman zaman yaşadığı gecikmeleri öne sürerek parayı peşin istediği, çek veya senet kabul etmeyeceği ifade edildi.

Fanatik / Serhat Demirtaş
Editör: TE Bilişim