Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta Türk futbolunun çok önemli sorunları olduğunu belirterek "Bu sistem çökmüş bir sistem. Marka değerine zarar veren ne varsa söküp atma zamanı gelmiştir. Gerçekten zor bir süreç ama artık buna akıllı ve doğru çözümler üretmek gerekiyor. Gelecek adına en önemli konu futbolun marka değeridir. Bunu yeni doğmuş bir bebeğe benzetecek olursak , onu sağlıklı bir şekilde büyütmek için yapılması gerekenler var. Trabzonspor'un artık Türk futbolunda bir ağırlığı var. Öyle başkanlarına her zaman ceza veremezler." dedi.

Hakemler için teklifimiz var

Muharrem Usta, hakem hataları nedeniyle kimsenin mağdur olmasını istemediklerini söyledi. Usta bu yönde yeni teklif hazırladıklarını ve bunu da TFF ile paylaşacaklarını belirterek " Profesyonellik konusunda bir teklif hazırladık. Hakem performansa göre ücret almalı. Kötü maç yöneten hakem neden aynı ücreti alsın ki? Çal düdüğü salla bayrağı al maaşı dönemi bitecek. O da ekonomik olarak bunun ödülünü alacak zararını çekecek."

Takım gelişiyor

Başkan Usta 2010-11'de şampiyon olan Trabzonspor kadrosunun 2008'de Ersun Yanal tarfından kurulduğuna dikkat çekerek "Kadro istikrarı kadro iskeleti çok önemli. Herkes Trabzonspor'un 11'ini sayabilmeli. Bugün bu noktaya geldik mi? geldik. Şimdi Antalya maçına çıkacak kadroyu herkes sayıyor. Bu noktay geldiysek demek ki takım gelişiyor ve değişiyor. Ayrıca kadro iskeleti yerli oyunculardan kurulu bir takım olacağız. Herkes yabancı bekliyor ama bizim tercihimiz yerliden yana" dedi.

3  Oyuncu alacağız

Usta "Transferde artık hata yapmak istemiyoruz. Gaza gelmeden nokta atışı yapmak istiyoruz. Kulüp olarak çok yol katettik. Artık sıra saha sonuçlarına geldi. Bundan sonra yapacağımız transferlerde özellikle oyuncunun karakterine de dikkat edeceğiz. 3 oyuncu alabiliriz ama şunu unutmayın bu takımda her oyuncunun performansı yukarı çıkacak. Ve belki de aradığımız oyuncular elimizdekiler olacak." dedi.

Eren'i taraftar istemedi

Usta, Eren Derdiyok'un sezon başında gündemlerinde olduğunu söyleyerek " Eren listemizin birinci sırasındaydı. Ailesi hastanemizde kaldı. Konuştuk, anlaştık. Ancak sosyal medyada bu oyuncuyla ilgili o anlamsız siyasi yakıştırmalar  yazılınca gelmekten vazgeçti. Yani taraftar yüzünden alamadık. Bu transfer olmayınca da forvet için diğer alternatifler arasında bulunan Suk'u teklif ettiler bizde aldık. Transferlerin deyüzde 70'ini ben bitirdim." ifadelerini kullandı.

Akyazı için heyecanlıyız

Akyazı ile ilgili de konuşan Usta " Çok çalıştık, çok efor harcadık. Heyecanlıyız, umutluyuz. Akyazı'ya inşallah Adanaspor maçıyla merhaba demek istiyoruz. Burası için farklı aktiviteler hazırlamalıyız. 18 Aralık'daki resmi açılışta bazı görseller olacak." dedi.

Yanal bir yere gidemez

Yanal'ın bir yere gidemeyeceğini söyleyen Usta " Yanal'a Galatasaray maçından önce şunu söyledim; Rahat ol, bu takım bugün kaybetse de kazansa da yolumuza devam edeceğiz.  Asla bir yere gitmek yok. Biz böyle başarılı oluruz. Sabırlı olacağız. Bu sabrın bizi nereye götüreceğine hep beraber tanıklık etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Tek üzüntüm Ibanez

Tek üzüntüsünün Luis Ibanez olduğunu kaydeden başkan " Bu takımın önemli oyuncuları özellikleri yabancıları sezon başı hazırlık kampına katılamadılar. Dolayısıyla geç adapte oldular ve fiziksel sorunlar yaşıyorlar. Bakın N'doye çok karakterli bir oyuncu. Fiziksel olarakta yeni yeni kendine geliyor. Bir patlarsa forvete de ihtiyaç duymayabiliriz. Bero'dan çok umutluyum henüz 21 yaşında. Onazi yararlı olacak. Castillo öyle. Durica tecrübheli. Tek üzüntüm Ibanez oldu. Onu da Ersun hoca hücum etkinliğinde kullanmak için tercih ettti. Savunma zaaflarını zaten biliyordu. O eksiğini gideririm düşüncesindeydi. Henüz bir şey göremedik. " dedi.

Pilot takımdan şampiyonluk beklemiyoruz

Pilot takım hakkında da konuşan Usta "Pilot takımımız 1461 Trabzon'dan beklentim şampiyonluk değil oyuncudur. A takım kadrosuna oyuncu hazırlayacaklar. Bizim için başarı kriteri bu olacak. Yoksa bir hafta 6 yemişler bir hafta 4 atmışlar hiç umrumda değil. Sezon sonunda karnelerine bakarken bunu dikkate alacağız." dedi.

Yusuf ve Abdulkadir Usta son olarak genç oyuncular Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür hakkında konuştu. Usta " Yanal gençleri oynatmıyor diyorlar. Ersun hoca gençleri koruyor. Yusuf ve Abdulkadir gün gelecek bu takımın iskeletini oluşturacak. Acele edersek kaybederiz. Acele ederek sahaya attığımız gençler şimdi nerede? Performanslarını takip ettiniz mi? ifadelerini kullandı
 
Kaynak: Kuzey Ekspres