Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın yerine arayışlara başladı. Taraftarın yoğun tepkisiyle karşı karşıya kalan bordo mavili yönetim, Burak'tan doğan açığı kapatmak için yabancı bir golcüyü kadrosuna katacak. Geçen sezon Belçika'dan transfer edilen Brezilyalı Henrique'nin (4 milyon euroya transfer edildi) kamp döneminde istenilen verimi yine gösterememesi üzerine teknik direktör Şenol Güneş ve başkan Sadri Şener, Hollanda kampında bir transfer görüşmesi yaptı.

ÖNCELİK DAME N'NOYE'DE
Buradan, "Yabancı bir golcü alalım" kararı çıktı. Burak'tan gelen 5 milyon Euro'nun da bu transferde değerlendirileceği öğrenildi. Trabzonspor listesine iki isim aldı. Bunlardan biri Wolfsburg'da oynayan Helmes, diğeri ise Danimarka'da forma giyen Senegalli futbolcu Dame N'Doye.. İki futbolcu için de menajerlerle görüşmeler başladı. 3 gündür kampta olan başkan Şener de dün ayrıldı ve Danimarka'ya geçti. Dame N'Noye'yi bordo mavili takım, 3 milyon Euro'ya bitirmeyi hedefliyor.

HELMES İSTENMİYOR!
Geçen sezon omzundaki sakatlığı nedeniyle çok başarılı olamayan Helmes, oynadığı her takımda başarılı oldu ama Wolsburg Teknik Diriktörü Felix Magath ile yıldızı barışmadı. Gelecek sezon için Hollanda'dan Bas Dost'u transfer eden Alman ekibinde Helmes taça çıktı. Fakat bu oyuncunun maliyetinin 5 milyon Euro olduğu öğrenildi. Helmes'in teknik direktör Felix Magath ile yıldızı bir türlü barışmadı. Geçen sezon beş ay boyunca rezerv takımla antrenmana zorlanan tecrübeli yıldız, Şubat ayında döndüğü A takımda 10 gole imzasını attı. Helmes'i geçtiğimiz ara transferde İngiltere'den Fulham istemişti.

HELMES KİMDİR?
28 yaşındaki Alman futbolcu Patrick Helmes, 2005-08 arası Köln'de 65 maçta 35 gol attı. Ardından B.Leverkusen'de 57 maçta 28 gol atmasının ardından Ocak 2011'de 8 milyon Euro'ya Wolfsburg'a transfer oldu. Yeşil-beyazlılarda 24 maçta 13 gol attı.

LONDRA'DA MADALYA ARAYACAK!
Trabzon'un listesindeki Dame N'Goye Londra Olimpiyatları'nda takımının formasını giyecek. 2009'da transfer olduğu Danimarka'nın Kopenhagen takımında iki sezon da başarılı olan golcü futbolcunun, maliyeti 3 ile 4 milyon Euro civarı.

N'DOYE KİMDİR?
1985 doğumlu Senegalli forvet ülkesinde Jeanne d'Arc, Katar'da Al-Sadd, Portekiz'in Academica, Yunanistan'ın Panathinaikos ve OFI takımlarında oyhadı. 2009'da transfer olduğu FC Copenhagen'da iki sezonda 43 gol attı. N'Doye, Senegal ile Olimpiyatlarda olacak.

Editör: TE Bilişim