Bal Liglerindeki  bir çok takımın peşinden koştuğu Arjantin Boca Juniors alt yapısında yetişen Lucas Sebastien Rodriguez ile oyuncunun menajeri ve aynı zamanda Trabzonlu olan Volkan Yıldız'ın uzun çalışmaları sonucunda prensip anlaşması sağlandı.

23 yaşındaki yıldız futbolcu Türkiye'de Eskişehirspor ile denenmeye çıkıp daha sonra 44Malatyaspor, Dersimspor, Adıyaman 1954 SK ve son olarak Araban Belediyespor'da oynadı. Oldukça başarılı sezon geçiren Lucas, Dersimspor ile 3.lige çıkma başarısı yakalarken 24 maçta attığı 23 golle takımına büyük katkı sağladı.

Bahçecikspor Başkan Yardımcısı Selim Burak Özdemir yaptığı açıklamada; "Lucas çok kaliteli bir futbolcu, takımımıza bu yıl büyük katkı sağlayacaktır.Daha önce prensipte anlaşmıştık.Bugün Trabzon'a geldi ve resmî sözleşmeyi imzaladık.Lucas'ın transferinde büyük çaba sarfeden ve emek veren oyuncunun menajeri Volkan Yıldız'a teşekkür ederiz. Transferi henüz bitirmedik takip ettiğimiz futbolcular var,takımımıza ve bütçemize uygun 2 transfer daha gerçekleştireceğiz.” dedi.

Lucas Sebastian Rodriguez ise Bahçecikspor'un iyi kadro kurduğunu,takımın şampiyon olması için çok çalışacağını ifade ederek,  "Arjantin'de uzun yıllar futbol akademisine gittim. Bir dönem Boca Juniors  takımında oynadım, sonra 44 Malatyaspor'da oynadım. Dersimspor ile şampiyonluk yaşadım.Bu yıl Bahçecikspor'dayım. Trabzon'a daha önce maç oynamak için gelmiştim,Trabzon çok güzel bir şehir,adeta futbol şehri. Hedefleri olan bir kulübe geldiğim için çok mutluyum.Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. İnşallah bu yıl şampiyon olacağız." şeklinde konuştu.

Lucas Sebastıan Rodriguez Türkiye kariyeri;
Türkiye Kupası 3 Maç 3 Gol
Bal Ligi 68 Maç 43 Gol