Bordo-Mavililer'de hem taraftarlar hem de yönetim, Burak Yılmaz konusunda yaşanacak gelişmeleri bekliyor. İşte kralın transfer görüşmelerindeki son durum.

1-Lazio taktik değiştirdi 
Daha önce Burak Yılmaz’ı istediklerini açıkça dile getiren İtalyan ekibi, son yaptığı açıklamayla kafa karıştırdı. Genel direktör İgli Tare’nin resmi sitede yer alan açıklamasında, “Burak Yılmaz’la olan görüşmelerle ilgili olarak şunun altını çizmek isterim ki şu an ne futbolcuyla ne de menaceriyle herhangi bir buluşma öngörülmüyor. Bu konudaki haberleri yalanlıyorum” ifadelerini kullandı. Tare bu açıklamasıyla, pazarlıklarda Lazio’nun elini güçlendirmek istiyor. Ancak söylediğinin aksine, görüşmeler devam ediyor. 

2-Burak, Trabzon’u düşünüyor 
Bordo-Mavili taraftarların bir bölümü, takımdan ayrılacağı için belki Burak Yılmaz’a kızıyor. Ancak yıldız futbolcu, giderken bile kulübünü düşünmeyi ihmal etmiyor. Lazio, Burak’ın sözleşmesinde yer alan özel madde sayesinde 5 milyon Euro’ya işi bitirmek istiyor. Ancak golcü futbolcu, ‘cimri’ olarak bilinen Lazio Başkanı Claudio Lotito’yla yaptığı görüşmede Trabzonspor’a daha çok para kazandırmak istediğini söyledi. Bu duruma oldukça şaşıran Lotito ise Avrupa Kupaları’na katılınması durumunda Bordo-Mavililer’e 1.2 milyon Euro daha vermeyi kabul etti. 

3-Yıllık ücret çıkmazı 
Lazio, Burak için Trabzonspor’a fazladan para vermeyi kabul etti ancak milli golcünün yıllık 2.7 milyon Euro istemesi konusunda anlaşmazlık devam ediyor. Lazio yetkilileri görüşmelerde, “Almanya Milli Takımı’nın ve Avrupa’nın en üst düzey forvetlerinden biri olan Miroslav Klose’ye bile 2 milyon Euro veriyoruz. 2.7 milyon Euro’ya çıkmamız bizi sadece ekonomik açıdan zorlamakla kalmayacak, takım içindeki dengeleri de değiştirecek” ifadelerini kullandılar. Burak’ın bu konuda geri adım atıp, 2 milyon Euro’yu kabul etmesi halinde imzalar atılacak. 

Galatasaray tedirginliği 
Trabzonspor Yönetimi, Burak Yılmaz’ın Avrupa’ya transfer olmasını beklerken, devreye Galatasaray’ın girdiği haberleri moralleri bozdu. Asbaşkan Nevzat Şakar’ın, “Burak bize Avrupa’dan gelen teklifleri değerlendirmek için bilgi verdi. Biz de bu kadarını biliyoruz. Gelecek haberleri bekliyoruz” sözleri de yaşanan tedirginliği ortaya koyuyor. 

Geçtiğimiz sezon Selçuk İnan’ı bedelsiz olarak Sarı-Kırmızılılar’a kaptıran Trabzonspor, aynı durumu Burak Yılmaz’da yaşamamak için elinden geleni yapmaya kararlı. 
Editör: TE Bilişim