Oscar Cardozo’nun menaceri Pedro Aldave, oyuncusunun son durumuyla ilgili olarak Paraguay’da Urban Radyo’ya açıklamalarda bulundu. Aldave, Cardozo’nun bu yaz kesin olarak ayrılacağının altını çizdi. Menacer Aldave,  Benfica Başkanı Vieira ile görüştüm. Oyuncunun 31 yaşına geldiğini, sözleşmesinin bitmesine az kaldığını hatırlattım ve ayrılmak istediğini söyledim. Sayın başkan da bu talebimizi olumlu karşıladı. Cardozo için artık ayrılık vakti geldi” ifadelerini kullandı. Aldave, Trabzonspor, Leicester ve Lokomotiv Moskova’dan teklifler olduğunu söyledi. Paraguaylı menacer, Trabzonspor konusunda yorum yapmazken, “Lokomotiv’e gideceğimizi hiç sanmıyorum. Ancak Cardozo’nun Leicester’a transfer olma ihtimali bulunuyor” dedi.

İngilizler’den yalanlama

Pedro Aldave bunları söylerken, İngiltere’den Leicester City ile ilgili yalanlama geldi. Leicester Mercury Gazetesi, Premier Lig’e yükselen Lacivert-Beyazlı takımın transfer listesinde Cardozo’nun olmadığını öne sürdü. Leicester’in hedefinin Cardiff’in İngiliz forveti Fraizer Campbell olduğunu kaydedildi. 

Burak Gürdal’la Torino’da görüştü!

Aldave, Benfica Başkanı Vieira ile arasının çok iyi olduğunu belirterek, “Beni özel olarak Avrupa Ligi Finali’ne davet etmişti” ifadelerini kullandı. Bilindiği gibi Trabzonspor CEO’su Burak Gürdal da Vieira’nın davetlisi olarak finali Torino’da izlemişti. Aldave ile Gürdal’ın burada Cardozo için görüştükleri öğrenildi.

Cruz’un avantajı düşük maliyeti

Menacerlerin Trabzonspor’a önerdiği Roque Santa Cruz’un, diğer adaylara oranla düşük maliyetli olması yönetimin dikkatini çekti. Buna rağmen Paraguaylı forvet Bordo- Mavililer’in forvet transferi için öncelikli aday konumunda değil. Eğer Cardozo, Diouf, Gomis gibi listede ilk sırada yer alan isimlerde beklenen gelişme sağlanamazsa, Trabzonspor rotayı Roque Santa Cruz’a çevirecek. 32 yaşındaki forvetin bonservisinin 2 milyon Euro, garanti ücretinin ise senelik 1.5 milyon Euro olduğu öğrenildi.
Editör: TE Bilişim