Geçen sezonun ara transfer döneminden beri peşinden koştuğu Cardozo'da Trabzon mutlu sona ulaşmış, 3 yıllığına anlaşmaya varıldığını önceki gün KAP'a açıklamıştı. Taraftarlara kuruluş yıl döneminde kolay kolay unutulmayacak bir hediye veren Başkan İbrahim Hacıosmonğlu'nun uzun pazarlıklar sonucunda bu transferi 5.6 milyon Euro'ya bitirdiği öğrenildi. 3 yıllık bir anlaşmaya varan taraflar, resmi sözleşmeyi hafta sonuna kadar imzalayacağı öğrenildi. Yıllık 2.5 milyon Euro kazanacak olan 31 yaşındai forvet oyuncusunun maaşı her sene kademeli olarak artmayacak. Maç başı ücret hakkında ise resmi bir bigilendirme yapılmadı.

'Ben istemedim'
Benfica, önceki gün Emirates Turnuvası kapsamında Arsenal ile karşılaştı. Sahadan 5-1 mağlup ayrılan Portekiz ekibinde teknik direktör Jorge Jesus, maç sonunda yaptığı basın toplantısında şok açıklamalar yaptı. Bir gazetecinin "Cardozo transferi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna deneyimli hoca, "Eğer bana sattığımız oyuncuların sayısını sorarsasın emin olun size bir rakam veremem.
Herkes Benfica'nın oyuncularını ister. Cardoza da bunlardan bir tanesiydi. Bizim için şu ana kadar 130'un üstünde gol attı. Bir hoca bu kadar gol atan adamı yollamak istemez" yanıtını vererek topu yönetime attı.

Bir Gökhan Ünal değil!
Dünya yıldızı Cardozo'yu transfer eden Trabzonspor'da ilginç bir bilgi dikkat çekiyor. Bordo- Mavililer, 7 sezonluk Benfica kariyerine 165 gol sığdıran yıldız oyuncuyu 5.6 milyon Euro'ya kadrosuna kattı. Bu anlaşma Trabzon tarihinin en pahalı 2. transferi olarak göze çarpıyor. İlk sırada ise 6.2 milyon Euro'ya Kayseri'den alınan Gökhan Ünal yer alıyor.