2012'de ilk profesyonel maçına çıktığını hatırlatan Deniz Türüç, "Amatördüm ve futbolcu olmam çok zordu. Go Ahead'de profesyonel olabilmek için çok savaştım, bir şans istiyordum. O tek şansı bulduğumdan bu yana 5 yıl geçti. Benim için çok benzersiz bir deneyim oldu." dedi.
 
İşte Deniz Türüç'ün sözleri:
 
"Fatih Terim beni otelde karşıladı ve bir anda Türk star haline geldim. Milli takım antrenmanlarında kendime güveniyorum. Herkesle aram iyi ama Oğuzhan Özyakup ile aram çok daha iyi."
 
"Milli Takım benim büyük rüyam, ailem Moldova maçı için gelecek. Bu benim hayatımdaki en büyük ödül olacak. Ailem, arkadaşlarım herkes küçük bir çocukluktan buraya kadar bana yardım etti. Umarım, Moldova maçında oynayabilirim."
 
"BEŞİKTAŞ İSTEDİ, 'HAYIR' DEDİM"
 
"Beşiktaş tarafından istendim. 'Hayır' dedim. Çünkü, Hollanda'da oyunumu geliştirmem ve olgunlaştırmam gerekiyordu. Şu an bakınca kararıma kim yanlış diyebilir? Bilal Ould-Chikh'e bakın. Benden çok daha yetenekliydi, şu an ne halde. Bense doğru zamanda Kayserispor'u tercih ettim, çünkü burada oynama şansım vardı. İlk yılımdan itibaren oynamaya başladım ve şu ana kadar her şey çok iyi gidiyor."
 
"SERGEN YALÇIN BANA ÇOK GÜVENİYOR"
 
"Yeni hocam, Sergen Yalçın bana çok güveniyor. İlk antrenmanda beni çağırdı ve 'Sen çok kaliteli bir oyuncusun, seni rakip ceza sahasına yakın oynatmalıyız' dedi."
 
"TÜM BÜYÜKLER İLE İLİŞKİLENDİRİYORLAR! HAZIRIM"
 
"Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlara karşı oynadım. Oralardaki atmosferler favorim. Şimdi, bir sonraki adım için hazırım. Gazeteler beni tüm büyük Türk kulüpleriyle ilişkilendiriyorlar. Sıradaki adımın Türkiye'de bir büyük kulüp olması gerekli değil. Hollanda da olabilir. Hollanda Ligi'ni de çok beğeniyorum. Bakacağız. Şu an Kayserispor'dayım, büyük hayallerim de olduğu yerde duruyor."

Sporx