2015-2016 sezonu öncesinde gözünü dünya yıldızlarına diken ve son iki sezon Sevilla ile Avrupa Kupası kaldıran takımın dinamosu Mbia’yı renklerine katan Tarbzonspor Kulübü’nde, dünyaca ünlü 29 yaşındaki Edin Dzeko ile görüşmeler yapıldı.

Manchester City ile 2018 yılına kadar bonservisi bulunan futbolcu ile Fenerbahçe’nin ve İnter’in de görüşmeleri sürdürdüğü bilinirken, Trabzonspor Kulübü de devreye girdi.

Başkan Hacıosmanoğlu’na yakınlığı ile bilinen Canhan Çakıroğlu’nun yakından takip ettiği görüşmelerde futbolcuyla anlaşma sağlanmasına rağmen kulübü City indirim teklifine yanaşmayınca görüşmeler olumsuz olarak sonuçlandı.

Roma'nın futbolcu için 1 yıllık kiralama bedeli için 3 milyon euro, satın alma opsiyonu için de yaklaşık 18 milyon euroluk bir teklifte bulunması bu transferi iyice çıkmaza soktu. Bu City'de istikrarlı süre alamadığı için Dzeko'nun da Manchester City'den ayrılmaya sıcak baktığı belirtildi.

Türk kültürüne çok yakın olan Bosnalı futbolcunun, ”Türkiye’de futbol oynamayı çok istiyorum. Fakat şuan kulübüm ile sözleşmem devam ediyor, ilerleyen senelerde futbol hayatımı Trabzonspor’da bitirmeyi çok isterim” dediği öğrenildi.

Canhan Çakıroğlu sosyal medya hesabı üzerinden,"Dzeko çok uğraştık ama olmadı. Hayırlısı ama transfer bitmedi. Devam ediyor İyi haberler vereceğim inşalllah" şeklinde paylaşımda bulundu.

Süleyman Hurma’nın “boğa” benzetmesi yaptığı futbolcunun ise Dzeko olmadığı öğrenildi.

Kaynak: HaberTS.com / Ali Çil