Futbola 2005 yılında Sakarya Akyazıspor’da başlayan 1993 Sakarya doğumlu Berat Ali Genç, 2008 yılında Sakaryaspor’a transfer oldu. Burada, Deplasmanlı Süper Gençler Ligi’nde görev alan başarılı oyuncu ilk sezonunda fazla forma şansı bulamadı ve 2 gol attı. İkinci senesinde 11 gol atma başarısını gösteren Berat Ali Genç, sonraki sezonunda ise 14 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

2011-2012 SEZONUNDA PROFESYONEL OLDU

Artan başarılı grafiği ile 2011- 2012 sezonu başlarında 2. Lig’de yer alan Sakaryaspor’un A Takımı’na kazandırılan genç oyuncu, sadece 4 maçta forma giydi. Sezon sonunda Play-Off’a kalan ve Bank Asya’ya (yeni adıyla PTT 1. Lig’e) adını yazdıran Yeşil-Siyahlı kulüpte, Ziraat Türkiye Kupası dahil olmak üzere toplam 11 karşılaşmaya çıktı. Sol kanatta görev alan Berat Ali, 1 kez gol sevinci yaşadı.

AYNI ÜZÜNTÜYÜ TEKRAR YAŞADI  

2011-2012 sezonu sonunda Sakaryaspor’da küme düşme üzüntüsünü yaşayan genç oyuncu, sonraki sezonda aynı üzüntüyü tekrar yaşadı. Sakaryaspor formasıyla 2013’de 34 karşılaşmanın tamamında forma giyen kanat oyuncusu Berat Ali, sezonu 8 gol 8 asistle tamamladı. Genç, geride alan 2014-2015 sezonunda 2. Lig ekibi Tavşanlı Linyitspor’a transfer olurken, 18 kez forma giydi.

ÖNCE TAVŞANLI SONRA ÇORUM BELEDİYESPOR

Tavşanlı Linyitspor formasıyla 4 kez gol sevinci yaşayan Berat Ali, devre arasında Çorum Belediyespor ile sözleşme imzaladı. 17 kez Kırmızı-Siyahlı formayı terleten başarılı oyuncu, burada da 3 kez rakip fileleri havalandırdı. 3. Lig Play-Off finalinde İstanbulspor’a kaybeden Kütahya ekibinde bir üzüntü daha yaşayan Berat Ali, en büyük hayalinin Trabzonspor forması giymek olduğunu söyledi.  

‘KENDİMİ İSPAT ETMEK İSTİYORUM’

Güçlü fiziğiyle dikkat çeken Berat Ali, her iki ayağını da iyi kullanıyor. Kanat oyuncusu olmasına rağmen genelde forvet arkasında görev aldığını belirten Berat; “Trabzon’u çok seviyorum. Çeşitli takımlarda oynadığım zaman Trabzon’a çok geldim. Buraya maçlara geldiğimde inanılmaz mutluluk yaşıyorum. Çünkü burası tam bir futbol şehri. Herkes burada futbol oynamak ister. Hayalim Trabzonspor forması giymek. Bunu gerçekleştirmek için 1461 Trabzon’da görev alıp kendimi ispat etmek istiyorum” dedi.

‘RENKLERİNE AŞIK OLDUM’

Trabzonlu olmadığını dile getiren Berat Ali; “Trabzonlu olmamama rağmen, buraya ayrı bir sempatik var. Buranın taraftarını çok seviyorum. Çünkü burası tam bir futbol kenti. Renklerine aşık olduğum takımda forma giymek en büyük hayalim. Tabi dediğim gibi bu hayali gerçekleştirmek için öncelikle 1461 Trabzon’da forma giymem gerek. Bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum” diye konuştu.

İLKHABER/İSMAİL DÜZGÜN

Karadenizde İlkhaber
Editör: TE Bilişim