İşte Erkan Zengin'in olay yaratacak açıklamaları;

"Ailemle beraber İstanbul'dayım. Eskişehirspor ile vedalaştım. İzin kağıdı verdiler 12'sine kadar. 800 bin euronu bırak, 500 bin getir, her şey bitsin dediler. Vedalaştık, öyle de çıktım ben. İşler niye tersine döndü anlamadım. O sözü aldık oradan, ben öyle yola çıktım. Orada her şeyi bitirip oraya geldim.

Bazı açıkmalarda başkan şey demiş, biz izin vermedik, 12'sine kadar tarihi falan belli değil dedik demiş ama ben oradaki menajerlere falan danışmadan bir şey yapamam ki zaten. Bir de Erkan gitmek istedi falan diyorlar da, öyle bu zaten 1 haftalık 2 haftalık olay değil ki, 1-2 aydır devam ediyor."

"Bana sormadan bir yere veremezler" 

"Eskişehir'deki evimi sattım, onu zaten hepsi biliyor. Oradan taşındım ben zaten, eşyalarım falan yok. İstanbul'da daha ev falan yapmadım. Fenerbahçe ile anlaşmadım ama devam ediyor görüşmeler. Eskişehirspor'u bekliyorum. Eskişehirspor'un benim tarafıma öyle bir şeyi yok ki, bana sormadan beni bir yere veremezler.

Ben onlara, başkana söyledim, onlar biliyor neyin ne olduğunu. Böyle bir şey yaptınız dedim, ben de kendim yani şey yaptım, onlar bana sordular nereye gitmek istiyorsun falan diye. Ben onlara cevap vermedim, nereye gitmek istediğimi söylemedim. Ben buradayım işte, Fenerbahçe'yle görüşmek için geldim ki ben.

Onlara dedim ki, sadece Trabzon'a değil dedim başka bir takıma gitmeyeceğim dedim. Yani hani diyorlar ya sadece Trabzon'a gitmeyecek diye. Ben başka bir takıma gitmeyeceğimi söyledim. Sadece Trabzon değil."

"Fenerbahçe'den başkasına gitmeyeceğim" 

"Trabzon olmadı mı diyelim. Diyorlar ya Trabzon falan istiyor diye. Olmasın yani. Fenerbahçe'den başkasına gitmeyeceğim. Çünkü ben buraya geldim. Eskişehir'e bile geri dönmeyeceğim. Öyle bir şey var."

"Fenerbahçe olmazsa İsveç'e giderim" 

"Ben Fenerbahçe'de oynamak istiyorum. Eğer, Fenerbahçe benden vazgeçerse İsveç'e gideceğim. Olmazsa Galatasaray'a falan gitmeyeceğim yani, Trabzon'a da gitmeyeceğim. Fenerbahçe olmazsa, ben İsveç'e giderim. Bu kadar basit yani.

Fenerbahçe'de şu an kimseyle anlaştığım yok. Menajerlerim şu an Fenerbahçe ile görüşmeler yapıyorlar, orada bir sıkıntı yok. Olmadı mı da, kısmet bu işler, hayırlısı olsun benim için. Olmadı mı da, geri de dönmeyeceğim zaten. Oradaki bana yapılanların üstüne ben oraya nasıl döneyim ya. Bana şu yapıldıktan sonra nasıl döneyim. Benim yüzüme bakamazlar. Benim bakmamı bırak, onlar benim yüzüne bakamazlar."

"Servet ile Necati'ye ne yaptılarsa..." 

"Onlar bana söyledi ki git diye. 2-3 aydır beni şey yapıyorlar yani, bu bir haftalık olay değil ki zaten. Benim performansım Galatasaray maçından sonra hep geriye gitti zaten, bunları söyleye söyleye. Yok sen çok paraya oynuyorsun, şöyle yap böyle yap. Necati ile Servet'e yaptıklarını bana yapmaya başladılar.

Ben milli takımda gol atmıştım. Milli takım maçından sonra da Galatasaray maçımız vardı. Orada da çok iyi oynuyordum. Ondan sonra ben çıktım o maçtan. Başkana dedim ki, hocayla başladı ben niye çıktım diye. Ondan sonra bana çok alıyorsun falan, Necati ile Servet'e ne demeye başladılarsa, bana da onları demeye başladılar."

"Bana 800 bini vadeli ödemeyi söylediler" 

"Bana 6 aydır bir şey ödemiyorlar. TFF'ye 800 bin euro için başvurdum. Bu sezonun parası. Geçen sezondan alacaklarım yeni bitti, yeni ödediler daha. Bana 800 binden vazgeç, 500 bin getir dediler. Yani bundan önce de 800 binden vazgeçmeyi bile ben onlara söyledim yani. Böyle bir şey de yapabilirim Eskişehirspor için dedim. Yoksa bunlar onu bile ödemeyi şey yapmışlardı bana normalde. Vadeli ödersin ya hani, bir sene içinde, o bile olmuştu yani."

"Bu işler söz verince bitmez mi?" 

"Son dakikada 800 bin euroyu hesabıma ödemişler. Serbest kalmıyordum ki, pazartesi günü serbest kalıyordum. O da ama başkanla biz söz verdim yüzüne. Dedim başkanım, serbest kalsam bile boş yani şey gitmeyeceğim dedim, serbest gitmeyeceğim dedim. Vedalaştık, bunu dedim bile. Yine ben bunu çarşamba dedim, vedalaştık işte her şey bitti ben dedim. Cuma günü mesela olmadı ya dedim, boşta kalmayacağım edim. Mesela, pazartesi yatıramadınız yine de kalmayacağım dedim. Çünkü söz verdik birbirimize orada. Bu işler söz verince bitmez mi ya, mecbur şeyle mi yapmamız lazım!

Vedalaştıktan sonra işte bir de bana teşekkür etti, oğlum bize bunu yaptığın için çok teşekkür ediyoruz dedi yani. Boş gitmedin, bir de para kazandırıyorsun diyor, bir de artı diyor ki bana senin biliyorsun seneye de bu rakam, benim rakamım 1.5 olacaktı. 100 bin daha eklenecekti, 3. sene 1600 olacaktı. Bu rakamlar çok dedi, ben de tamam başkanım dedim. İşte ayrılmaya karar verdim."

"Beni bütün Eskişehir bilir" 

Serhat Ulueren'in "Demek ki Trabzonspor'dan daha iyi para buldular ki, son anda senin paranı yatırdılar, öyle anlaşılıyor" sözleri üzerine; "Orasını bilmem ki, ne söylesem. Ben sadece insanlar birbirlerine söz verdiği zaman, hele başkan futbolcuya söz verdiği zaman normalde bu işlerin bitmesi lazım. Beni 5 senedir tanıyor ki, benim ne olduğum bütün Eskişehir bilir.

"Ben bir yola çıktım o da Fenerbahçe yolu" 

"Trabzonspor'da kimseyle görüşmedik. Menajerlerim hiç görüşmedi. Eskişehir'e dönme şansım kalmadı. Trabzonspor'u düşünmüyorum. Ben bir yola çıktım, o yoldan dönmeyeceğim. O yol Fenerbahçe yolu. Fenerbahçe de olmazsa İsveç'e dönerim. Avrupa'dan bana teklif zaten vardı ki, ben gitmiyordum. Şu an hala var, onlar benim bir sözümü bekliyor. İtalya'dan hala teklif var."

"Sözümde duracağım" 

"Mesut Hoşcan'a hiçbir şey söylemem ben. Her şeyi ona bıraktım yani. Olmasa da hayırlısı diyorum. Bu Trabzon ya da benim başka bir yere ya da Fenerbahçe'ye ya da Galatasaray'a gitmem ile alakalı değil ya da başka bir yere. Sadece bu sözle alakalı bir şey. Oldu olmadı, fark etmiyor. Ama ben sözümde duracağım. Eskişehir'e geri dönmeyeceğim, bu Fenerbahçe olmasa da. Ben dönmeyeceğim, çünkü orada bitti! Ben o adamın yüzüne bakamam, o da benim yüzüme bakamaz. Ben de o utanmasın diye gitmeyeceğim zaten."

"O konuştuklarımızı söyleyeceğim" 

"Ertuğrul Hoca'nın odasına da girdim, hocayla da vedalaştım. Hakkını helal et, işte şöyleydi, böyleydi. Hocayla da bu şeyleri konuştuk, rakamları falan, şöyle ayrılıyorum diye. Diğer yöneticiler de oradaydı, hepsi oradaydı. Başkan da oradaydı. Yardımcıları da yani asbaşkan mı be yani hepsi vardı yanında. Alnımdan bile öptü başkan, teşekkür etti. Bana 800 bin euroyu yatırdıktan sonra konuştuk. Konuştuk da o konuştuklarımızı söylemeyeceğim. Nerede devam edeceğimi bilmiyorum yani. İŞ bitsin ben o yüzden buradayım yani. Eskişehirspor'dan şey bekliyorum ben, öyle bir durumum var yani."

ERKAN ZENGİN'İN AÇIKLAMALARININ VİDEOSU;
Editör: TE Bilişim