Trabzonspor ile F.Bahçe arasında gidip gelen Erkan Zengin'in transferinde gülen taraf bordo-mavililer oldu. Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Erkan için bordo-mavililer ile el sıkıştıklarını söyledi. Hoşcan, "Erkan Zengin ile ilgili görüşmelerimizi yaptık. Fenerbahçe ve Trabzonspor bize teklif yaptı. Trabzonspor'un teklifi daha iyi olduğu için onlarla el sıkıştık. Şimdi Trabzonspor, Erkan Zengin ile görüşüyor" diye konuştu. 

Menajerler kaos yaratıyor 
Erkan'ın 'Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum' açıklamasıyla ilgili bir soruya da Hoşcan, "Yetkisi olmayan menajerler araya girip kaos ortamı oluşturuyor. Futbolcuların da mutlulukları önemli ama biz, Erkan için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyuncular da kulüplere vefa göstererek gerekeni yapmalı. Trabzon ile görüştükten sonra transferi tamamlamaya çalışırız" ifadelerini kullandı. İki kulüp arasındaki anlaşmanın detayları da ortaya çıktı. Daha önce Es-Es'e 900 bin euro veren Fırtına'nın 1 milyon 350 bin euro daha ödeyeceği belirtildi. 

İsveç dönüşü imza atacak
Trabzonspor kulübünün Erkan'a sezon sonuna kadar 800 bin euro, önümüzdeki 2 sezonda ise 3 milyon euro yani toplam da 3.8 milyon euro ödeyeceği öğrenildi. Erkan Zengin'in, İsveç dönüşü İstanbul üzerinden Trabzonspor'a geçeceği ve yeni takımı ile sözleşme imzalayarak antrenmanlara çıkacağı bildirildi. 2008-2009 sezonunda Hammarby takımından Beşiktaş'a transfer olan Erkan 4 maç forma giydikten sonra 2009- 2010'da Eskişehir'in yolunu tutmuştu. Tecrübeli oyuncu, kırmızı-siyahlılarda 160 maçta 30 gole imza attı. Bu sezon 15 maçta 3 gol atıp, 2 de asist yaptı.

Yunus Emre SEL
Editör: TE Bilişim