Bülbüloğlu: “Ersun hoca da içinde bulunduğumuz durumu biliyordu. Ona göre geldi. Elinde bir bütçe var. Ona uygun hareket edecek. Daha çok transfer bedeli ödemeden oyuncu alma yoluna gideceğiz.”

Kulübün durumunun ortada olduğunun altını çizen Bülbüloğlu, “Ama bu denilen 20 milyon avroluk bütçe bile Türkiye liglerinde dördüncü büyük bütçe olur. 10 milyon avroluk bütçeyle oynayan takımlar da var” diye konuştu. Ersun Yanal’ın kulübün içinde bulunduğu durumu bilerek görevi kabul ettiğini belirten Bülbüloğlu, “Ona göre geldi. Belirlenen bütçeye göre hareket edecek. Daha çok transfer bedeli ödemeden oyuncu alma yoluna gideceğiz. Kiralık verdiğimiz, geriye dönecek oyuncular da var. Hocamız önce üst sıralara oynayan takımın iskeletini kuracak. Daha sonra da sağlam adımlarla başarı gelir” dedi.

Bütçe disiplinine uymak zorundayız

Bülbüloğlu, UEFA ile yaptıkları anlaşma doğrultusunda bütçe disiplinine uymaları gerektiğini ifade ederek, “Bundan sonra öyle bir lüksümüz yok. Ben bunu sadece UEFA açısından düşünmüyorum. Kulübün geleceğini kurtarmak için o disipline bağlı kalmak zorundayız. Yaptığımız anlaşmada 'gelirlerin yüzde 60'ını geçemez' maddesi var. Buna dayanarak gelirlerimizi 100 milyon lira civarında tutarsak 60-65 milyonunu transfer harcaması için kullanabiliyoruz. Kaç oyuncuyu yollayabiliriz, kaç oyuncu alacağız bunu beklemek lazım. Elimizde 30 milyon liralık oyuncu kalırsa, 30 milyon liralık daha oyuncu transfer edebiliriz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim