Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal önceki gün Bilal Başakçıoğlu'nun Türkiye haklarına sahip olan menajeri Yalçın Sarıca ile beraber genç yıldızın menajeri Maikel Stevens ile biraraya geldi. Bu görüşmede Yanal, Bilal için belirlediği kariyerden bahsetti. Stevens bu açıklamaları oldukça ikna edici buldu. Ayrıca Kayserispor'la sözleşmesi biten Biseswar ve Rio Ave'de forma giyen oyuncusu Heldon'u da teklif etti.

İkili arasındaki konuşmalar daha sonra Oğuzhan ve Robin van Persie'ye kadar uzandı. Hollandalı menajer, Oğuzhan için son olarak Beşiktaş'a 14 milyon Euro'luk bir teklif getirdiklerini ama Beşiktaş'ın 20 milyon Euro'da direttiğini anlattı. Oğuzhan için Euro 2016 sonrasında bu rakamı bulabilecekleri iddiasında bulundu.

Stevens ayrıca van Persie'nin büyük hayal kırıklığı yaşadığını, İstanbul'u ve Fenerbahçe taraftarını sevdiğini ama gelinen şartlarda Türkiye'de kalıp kalmayacağına Türk ekibinin yöneticilerinin karar vereceğini anlattı. Yanal, Stevens'a van Persie'nin kendisi ile çalışması durumunda 30 gol barajını aşabileceğinden bahsetti.

Kaynak: Fotospor