Son üç resmi maçından galibiyet çıkaramayan Trabzonspor, Süper Lig'de Çaykur Rizespor karşısında elde ettiği 3-2'lik galibiyetle rahat bir nefes aldı, zirve yarışından kopmadı.

Ersun Yanal'ın göreve gelmesinin ardından Galatasaray, Metalist Kharkiv ve Gençlerbirliği maçlarında galibiyet serisi yakalayan bordo-mavililer, ardından duraklama dönemine girdi, Keçiörengücü ile berabere kaldıktan sonra Beşiktaş ve Legia Varşova'ya yenildi. Ç. Rizespor maçını yeni galibiyet serisinin başlangıcı olarak gören Trabzonspor, zor da olsa elde ettiği 3 puanla moral buldu.

YANAL YUMUŞAK OYUN İSTEMİYOR
Ç. Rizespor karşısında alınan galibiyete rağmen Teknik Direktör Ersun Yanal, oyundan memnun kalmadı. Top rakipteyken çok yumuşak kaldıklarının altını çizen tecrübeli teknik adam şunları söyledi: "Top rakibin ayağındayken oynadığımız yumuşak oyun bizi oldukça zorladı. Top onlardayken rakibin peşinden koştuk, müdahalelerde geciktik. Trabzonspor'un top rakipteyken bu kadar yumuşak oynamaması gerekiyor. Bunu geliştirmemiz lazım. Bu gelişimi sağlayacak oyuncularla oynamak gerekiyor. Rakibi baskı altına alamadık. Bu bizim oyunumuz değil. Rakibe üstünlük sağladığımızda umutlanıyoruz ama bunu Ç. Rizespor maçında çok az yapabildik. Oyun konusunda olgunlaşmak ve daha iyi olmak zorundayız. Her maçta kazanacak bir mücadeleyi ortaya koymalıyız. Aynı oyuncuları kullanıyoruz. Kadromuz belli. Oyunun iki yönünü de oynayabilen bir Trabzonspor olmalı. Top rakipteyken daha agresif olmalıyız. Bu arada üç hedefi birden kovalayan oyuncuların motivasyonunu sağlamak kolay değil. Çarşamba-Pazar oynuyoruz. Ligde ve kupada tüm maçlarımızı iyi oynayarak devreyi iyi şekilde kapatmayı amaçlıyoruz."

İSHAK DOĞAN DA LİSTEYE GİRDİ
Bu arada Musa Nizam'ın cezası nedeniyle forma giyemediği maçta 18 kişilik maç kadrosuna giremeyen İshak Doğan'ın devre arasında gönderileceği belirtildi. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın form durumundan memnun olmadığı İshak'ın gönderilmesi için yönetime rapar vereceği ifade edildi.