Trabzonspor, Rosenborg’ta forma giyen 23 yaşındaki sağ bek Svensson ve Dinamo Zagreb forması giyen 28 yaşındaki sağ açık Soudani’yi alarak transfer çalışmalarına son vermek istiyor.

Transfer çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde sürdüren Trabzonspor sağ bek mevkisi için Rosenborg forması giyen Norveçli Jonas Svensson ve sağ açık için Dinamo Zagreb forması giyen 28 yaşındaki Cezayirli El Arbi Hillel Soudani için girişimlere resmen başladı. 2013 yılından itibaren Dinamo Zagreb forması giyen Soudani'nin oldukça istikrarlı olması ve kulübüyle de bir yıllık sözleşmesinin kalmasını avantaja çevirmek isteyen Karadeniz ekibinin kurmayları, oyuncunun kulübüne ön bir teklif yaptı. Bu teklife gelecek cevaba göre hareket edecek olan bordomavililer, kulübünün satışa ikna olması durumunda Soudani'nin kendisini de ikna için girişimlere başlayacak. Fırtına'nın eski hocası Halilhodzic, Soudani'nin alınmasını istemiş ama bu transfer o zaman yapılamamıştı. Soudani, Cezayir Milli Takımı'nda da 37 maçta 18 gol atmayı başardı. Ayrıca Zagreb forması ile 127 maçta 52 gol ve 39 asist üretti.

ERSUN YANAL ONAY VERDİ 
Soudani'nin yanı sıra bordo-mavili kulüp sağ bek için Svensson ile görüşmelere başladı. Ancak oyuncunun kulübü ise bu transferin gerçekleşmemesi için her türlü hamleyi yapıyor. Norveç ekibinin alt yapısından yetişen 23 yaşındaki savunmacının scout ekibi tarafından bir süredir takip edildiği ve teknik direktör Ersun Yanal'ın da onayının alınmasının ardından görüşmelere başlandığı ifade edildi. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, "Svensson ve Soudani ile ilgilendiğimiz doğru ancak Trabzonspor'un menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız" dedi.

215 MAÇTA 17 GOL ATTI 37 DE ASİST YAPTI
Trabzonspor'un transfer listesinde olan Svensson, takımı Rosenborg ile 215 maçta çıktı. 17 gol atıp, 37 de asist yapan 23 yaşındaki sağ bek, genç yaşına rağmen maç tecrübesi ve skora yaptığı katkılarla dikkat çekiyor.

Svensson Kimdir?
Doğum Tarihi: 6 Mart 1993
Doğum Yeri: Norveç
Boy: 1.70 / Kilo: 66
Pozisyon: Sağ Bek
Kulübü: Rosengborg

Soudani Kimdir?
Doğum Tarihi: 25 Kasım 1987
Doğum Yeri: Cezayir
Boy: 1.82 / Kilo: 75
Pozisyon: Sağ Kanat
Kulübü: D. Zagreb

Fotoamç / Yunus Emre SEL
Editör: TE Bilişim