Portekiz gazetesi, Trabzonspor'un Paraguaylı golcü ile her konuda anlaştığını, Benfica ile yaşanan tek sorunun peşin ödeme şartı olduğunu duyurdu.

Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Trabzonspor artık sona yaklaştı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Takıma öncelikle forvet lazım. Bunu sokaktaki çocuklar bile biliyor" diyerek dillendirdiği sorun için kesin çözüm Oscar Cardozo...

Fotomaç'ta yer alan habere göre Cardozo ile ilgili gelişmelere Portekiz basını da yer vermeye başladı. Ojogo gazetesi Oscar Cardozo'nun Trabzonspor'un teklif ettiği rakamı kabul ettiğini, bordo-mavili yöneticilerin Benfica'yı ikna etmeye çalıştığını yazdı. Gazete Trabzonspor'un teklifinin Cardozo'nun Benfica'da kazandığından çok daha iyi olduğunu, Paraguaylı forvetin Türkiye'de vergi ödemeyeceğini, maaşını aylık taksitlerle alacağını ve en önemlisinin ise Benfica'da kazandığının da neredeyse yüzde 60 oranında fazlasını elde edeceğini belirtti. Haberde, Benfica kulübü yöneticilerinin ödeme için banka teminatı da istediği de vurgulandı.

Musteşem bir törenle imza atacak
Görüşmelerin sıkı şekilde devam ettiği ve Benfica'nın inadının kırılmasının an meselesi olduğu belirtiliyor. 2007 yılından bu yana Portekiz ekibinde forma giyen Paraguaylı yıldızın anlaşma sonrası muhteşem bir törenle 3 senelik resmi imzayı atacağının altını çizen Ojogo, bordo-mavili taraftarların heyecan içinde bu işin bitmesi için sabırsızlandığını sütunlarına taşıdı.

2016'ya kazar sözleşmesi olan Cardozo için bonservis bedelini peşin isteyen Portekiz kulübüne Fırtına'nın 4 taksit önerdiği hatırlatılırken, "Daha önce bir başka Türk takımı Fenerbahçe'nin alamadığı Cardozo için Trabzonspor çok ısrarlı. Uzun zamandır hocası Jesus ile sorun yaşadığı için mutsuz olan Paraguaylı dev forvetin kaderinde Türkiye var" yorumları yapıldı. Cardozo, Benfica'da yıllık 1.5 milyon Avro kazanıyor.

Bosingwa ikna etti
O Jogo gazetesi, tatil için Portekiz'de olan Bosingwa'nın iki kez bir araya geldiği Cardozo'ya Türkiye ve Trabzonspor'u anlatarak bordo-mavili ekibe gelmeye ikna ettiğini de yazdı. 2007 yılından bu yana Benfica'da oynayan 1.93'lük golcü, geçtiğimiz sezonlarda Fenerbahçe ve Galatasaray gibi kulüplerin de transfer listesinde yer almıştı. 
KAYNAK: TRT
Editör: TE Bilişim