Inter'in Uruguaylı oyuncusu Alvaro Daniel Pereira Barragan, Radyospor'a özel açıklamalar yaptı.

Beşiktaş ve Trabzonspor’un transfer listesinde yer alan başarılı sol bek, Türkiye’den teklif aldığını dile getirdi. 
 
Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan genç futbolcu, Türkiye'den bazı takımların kendisiyle ilgilendiğini ve seçeneklerini değerlendirdiğini belirterek, "Türkiye çok güzel bir ülke, futbol atmosferinin harika olduğunu biliyorum. Milano’da evimde, televizyondan Türk Ligi’ni izliyorum. Beşiktaş’a karşı oynadım. İnanılmaz bir taraftarı var. Çok sayıda arkadaşım var. Muslera, Batalla, eski Galatasaraylı Cluio gibi hepsi olumlu referans veriyorlar. Uruguay Milli Takımı’yla Dünya Kupası’na güçlü bir şekilde gitmek istiyorum. Bu nedenle ikinci yarıda çok maç oynamalıyım. Türkiye benim için çok iyi bir gelecek olabilir" dedi.  

"URUGUAY MİLLİ TAKIMI’NA GÜÇLÜ GİTMELİYİM"
Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un gündeminde olan genç futbolcu, "Inter'de bu sezon, şu ana kadar çok fazla şans bulamadım. Ocak'ta ayrılma fikrine sıcak bakıyorum. Ülkenizden de opsiyonlar var. Bunları değerlendiriceğiz. Başka bir sayfa açmak istiyorum. Dünya Kupası'nda Urguay Milli Takım'da mücadele edeceğim. Bu nedenle sezonun ikinci yarısında çok maç yapmalıyım" diye konuştu. 

"MENAJERİM TÜRKİYE’DEN TEKLİF GETİRDİ"
Alvaro Pereira, "Türkiye temsil haklarımı elinde bulunduran Marco Kırdemir, bana bazı teklifler getirdi. Üst düzey bir yarışma grubunda olmak istiyorum. Tabii seçimimde ailemin de etkisi olacak. Onların da mutlu olacağı bir yerde olmalıyız. Daha çok süre alabileceğim bir takım olursa, şartlarda iyi olursa tabii ki benim için transfer çok daha iyi olacaktır" dedi. 

"İSTANBUL HARİKA BİR ŞEHİR"
Rus ve Türk takımlarından teklif aldığını belirten Pereira, "Türkiye'de futbolun büyük bir tutku olduğunu, taraftarların çok ateşli olduğunu biliyorum. İstanbul benim için iyi bir gelecek olabilir. Fernando Belucci, eski takım arkadaşım ve  Bosingwa bana çok şey anlattılar ve orada çok mutlular. Daha önce Beşiktaş'a karşı oynama fırsatı elde etmiştim. (Porto'da oynadığı dönemde) Gerçekten inanılmaz bir atmosfer vardı. Taraftar mükemmeldi. Fenerbahçe ve Galatasaray gerçekten çok büyük takımlar. Bir süre önce Uruguay Milli Takımı'yla İstanbul'da kamp yaptık, Ürdün'le yaptığımız baraj maçı öncesi. İstanbul'u çok sevdim. Aslında Türkiye bütün olarak çok güzel ve benim tercih edebileceğim bir ülke. Şu anda noel tatilindeyim. İyice dinlenip, Inter'e döneceğim. Sonrasında bir konuşma yapacağım. Amacım, Uruguay Milli Takımı'na hazır gitmek. Dünya Kupası bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.
 
"MÜTHİŞ FANATİK BİR TARAFTARA SAHİP, ÇOK TUTKULULAR"
Beşiktaş ve Trabzonspor'a da ayrı bir paragraf açan Pereira, "Galatasaray ve Fenerbahçe daha çok konuşuluyor; ama Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde çok başarılı gittiğini biliyorum. Beşiktaş, müthiş fanatik bir taraftar grubuna sahip. Pablo Batalla ve Belucci de Bursaspor'la ilgili bana çok güzel şeyler anlattılar. Türk Ligi'nin çok kaliteli ve yarışmacı olduğunu düşünüyorum. Drogba ve Sneijder gibi oyuncular, bununla birlikte Avrupa'nın dev liglerinden Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa ve İspanya'dan futbolcuların Türkiye'de oynamak istediğini biliyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim