Ara transfer döneminde kaliteli bir forveti kadrosuna katmak isteyen Bordo-Mavililer’in ilk adayı Emmenauel Adebayor’du. Ancak Togolu yıldızın taliplerinin artması sonrası yönetim B planını devreye soktu. Alternatif isimler için çalışmalar başladı. Golcü arayan Bordo-Mavililer’e menacerler hemen her gün yeni bir forvet öneriyor. Bu önerilen isimler arasından Berbatov, Santa Cruz ve Toivonen, Trabzonspor’un ilgisini çeken yıldızlar oldu. 

Berbatov kolay değil

Sezon başında da Bordo-Mavililer’in gündemine gelen Dimitar Berbatov’un maliyeti çok yüksek. Yönetim her şeye rağmen Bulgar golcü için girişimlerde bulunmaya kararlı. Mustafa Akçay da hem kalitesi, hem tecrübesi hem de çok yönlü bir forvet olması nedeniyle Berbatov’u çok istiyor. Arap sermayesiyle yıldızları kadrosuna katan ancak bu desteği kaybedince tepetaklak olan Malaga’nın yıldızı Roque Santa Cruz ise takımda çok mutsuz. 32 yaşındaki oyuncunun transfer edilmesi, Berbatov’a oranla daha olası gözüküyor. 

Toivonen serbest kalıyor

Hollanda’da PSV forması giyen Ola Toivonen de Bordo-Mavililer’in ilgilendiği oyunculardan biri. Geçtiğimiz sezon yeni sözleşme imzalamadığı için kadro dışı kalmıştı. Ancak Cocu’nun affetmesiyle yeniden forma giymeye başladı. Buna rağmen hâlâ mukavelesini uzatmadı. Sezon sonunda serbest kalacağı için bonservis bedeli düşecek. İsveçli forvetle Newcastle ve Norwich de ilgileniyor ancak bu iki kulübün de Trabzonspor’unki kadar cazip bir teklif sunması beklenmiyor.