Fransız basının Yatabare oyunu... Trabzonspor'un forvet aradığını bilen Fransızlar kendi topçularını Trabzonspor'a kakalamaya çalışıyor.  Fransız basını Fransa'da 42 puan ile küme düşme hattının hemen 2 puan üzerinde bulunan Guingamp'ın forveti Yatabare'yi Trabzonspor'a yazdı. Ancak Yatabare'nin 29 maçta 10 gollük performansı ise beğenilmedi. 

Fransızların haberi şu şekilde: 
Gelecek sezon dünyaca ünlü bir forvet alacak olan ve Benfica'nın golcüsü Cardozo için resmi teklifini sunan Trabzonspor'un, Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Guingamp'ta top koşturan golcü Mustapha Yatabare'de sona yaklaştığı iddia edildi. L'Equipe gazetesinin haberinde, Trabzonspor yetkililerinin 28 yaşındaki forvet için Guingamp ile görüştüğü ve pazarlıklarda sona gelindiği öne sürüldü.  

29 MAÇTA 10 GOL KAYDETTİ 
Yatabare'nin menajeri Magdalena Subotic'le bordo-mavililerin CEO'su Burak Gürdal'ın sık sık görüştü belirtildi. Hatta Guingamp'ın Yatabare'nin yerine Laval'ın 28 yaşındaki forveti Christian Bekamenga'yi istediği öne sürüldü. Geçen sezon attığı 22 golle Guingamp'ın Ligue 1'e yükselmesinde büyük rol oynayan Yatabare, bu sezon ise çıktığı 29 maçta rakip filelere 10 gol gönderdi, 4 de asist yaptı. Mali Milli Takımı'nda da 18 kez görev yapan Yatabare, 2 gol kaydetti. Fransa doğumlu oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2015 tarihinde sona eriyor.
Editör: TE Bilişim