Galatasaray'ın sürpriz bir teklifle Trabzonspor'un kapısını çaldığı ortaya çıktı. Çin'in Beijing Guoan takımına 8 milyon Euro bonservis bedeliyle giden Burak Yılmaz'ın satışından kendi üzerine düşen 2 milyon Euro'luk payı hala alamayan Bordo-Mavililer'e farklı bir öneri yapıldı.

Karadeniz'in haberine göre, Sarı-Kırmızılı ekipten Trabzonspor'a, Burak Yılmaz transferinden alınması gereken 2 milyon Euro yerine, Ryan Donk teklifi geldi. Kasımpaşa'da oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken ancak Galatasaray'da gözden düşen Ryan Donk'u göndermekte kararlı olan İstanbul ekibinin Mehmet Topal'ı transfer etmek istemesi nedeniyle böyle bir girişimde bulunduğu belirlendi.

Bu tarz bir oyuncuyu kadrosunda görmek isteyen Teknik patron Ersun Yanal'ın, bir önceki gelişinde çok istediği ancak alınamayan Ryan Donk'un gelişine sıcak baktığı, iki kulüp arasında görüşmelerin başlayabileceği yorumları ağırlık kazandı. Ayrıca Trabzonspor scout ekibinin başında yer alan Murat Karataş'ın da Ryan Donk'u iyi tanıdığı ve Türkiye'ye gelişinde rol oynadığı biliniyor.