Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Galatasaray iç transferde ses getirecek bir operasyon başlattı. Adres geçmişte olduğu gibi yine Trabzonspor...
Cim-Bom, Karadeniz ekibinin yetenekli futbolcusu Olcan Adın’a talip oldu. Trabzonspor formasıyla başarılı bir performans ortaya koyan ve kulübüyle 1,5 yıl daha sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki futbolcunun transferi için düğmeye basıldığı öğrenildi. Roberto Mancini’nin 4 kez canlı izlettiği ve son olarak Lazio maçında takip edilen Olcan’la ilgili gelen raporlar İtalyan teknik adamı etkilerken, Olcan’ın istatistikleri de sarı-kırmızılıların bir hayli dikkatini çekti. Esas bölgesi ofansif kanat olmasına karşın Trabzonspor’da uzunca bir süre sol bekte oynayan Olcan yine de hücum olarak takımına büyük katkı sağladı.

Bu sezon Süper Lig’de 4, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 5 gol atan Olcan, ayrıca 10 asist yaparak iyi bir grafik çizdi. Galatasaray’ın, Olcan’ı çok istemesinin perde arkasında ligdeki en formda Türk oyuncu olmasının yanı sıra, hem kanat hem de bek oynaması bulunuyor. Olcan, Gaziantepspor’dan Trabzonspor’a gitmeden önce de Galatasaray’ın radarına girmiş ancak bu transfer gerçekleşmemişti.

UÇAKTA GÖRÜŞTÜLER
Cenevre’deki kura çekiminden sonra Galatasaray heyeti ile Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aynı uçakta İstanbul’a gelirken, bu konunun da yine taraflar arasında gündeme geldiği belirtiliyor. Yabancı sınırlaması yüzünden yerli takviyesine büyük önem veren Galatasaray’ın, Olcan için her türlü fedekârlığı yapmaya hazır olduğu ifade edildi. Sarı-kırmızılıların bu büyük hamle için Karadeniz ekibine 4 milyon euro ödemeye hazır olduğu kaydedildi. Olcan Adın’ın, Galatasaray’ın teklifine sıcak baktığı vurgulandı.

TRABZONSPOR'DAN 5. YILDIZ
Olcan Adın transferi gerçekleşirse Galatasaray’ın son yıllarda Trabzonspor’dan aldığı oyuncuların sayısı 5’e yükselecek. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz yıllarda Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Ceyhun Gülselam ve Engin Baytar’ı, Karadeniz ekibinden kadrosuna katmıştı. Bu nedenle iki kulüp arasındaki ilişkiler gerilmişti.