Trabzonspor sağ kanada Eskişehir’den Kamil Ahmet Çörekçi’yi sol kanada da Bongonda’yı alarak transfer sezonunu açtı. Ayrıca takımın deneyimli isimlerinden Esteban ile de 2 yıllık yeni mukavele yapıldı. Ancak Karadeniz ekibinde asıl hareketlilik bu hafta yaşanacak. Çünkü transferlere Bordo-Mavililer, golcü, stoper ve orta saha takviyeleri konusunda final görüşmelerini yapacak, tablo da isimler de netleşecek. 

İşte Fırtına cephesinde son durum...

TRABZONSPOR'DA STOPER BELLİ GİBİ AMA

Serdar Taşçı, uzun zamandır Trabzonspor’un 1 numaralı stoper adayı. Hatta teknik direktör Ersun Yanal kendisini Fenerbahçe’de çalıştığı dönemlerde bile istemişti. Deneyimli savunmacının bonservisi bu kez elinde ve şartlar ilk kez bu kadar uygun. Daha önce defalarca görüşülen ve el sıkışılan oyuncunun hafta ortasına kadar süresi var. Eğer Serdar Taşçı gelip imzayı atmazsa Trabzonspor rotasını yeni isimlere çevirecek, taviz verilmeyecek.

KUCKA HEYECAN YARATTI

Karadeniz ekibinin bu transferdeki en büyük rakibi Galatasaray... Çünkü Sarı- Kırmızılılar, Slovak futbolcuya bonservisini alma teklifi yaparak Trabzonspor’un kiralama önerisinin önüne geçmişti. Fakat süreçte Trabzonspor fark yaratmaya başladı. Durica, kelimenin tam anlamıyla kulübün gönüllü neferi olarak çalışıyor, Kucka ile her gün konuşup Trabzonspor’a yönlendirmeye çalışıyor.

Bordo-Mavililer, sonuna kadar Kucka’dan haber bekleyecek. Beşiktaşlı Gökhan İnler, Osmanlıspor’dan N’diaye, Popov gibi tanıdık simalar da gündemdeki yerini koruyor.

EN BÜYÜK PARA GOLCÜYE

Bordo-Mavililer, sezonu N’doye ve Rodallega gibi 2 deneyimli forvetle tamamladı. Ancak yeni dönem için golcü arayışları yine devam ediyor. Başkan Muharrem Usta, taraftarı heyecanlandıracak, bir yıldız için uzun zamandır çalışıyor. Brezilyalı Fred, İspanyol Soldado gibi yıldızlar listenin üst sıralarında. Hatta bir ara gündeme adı şimdilerde Beşiktaş ile anılan Milan’lı Bacca da girmişti ama İtalyan ekibi o teklifi, “Oyuncumuzu mümkün olursa Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takıma kiralayıp yakından izlemek istiyoruz” diyerek ötelemişti. Fırtına’nın kurmayları bu bölge için son ana kadar ekonomik sınırları da zorlayarak bekleyecek.

IBANEZ'E YOL GÖZÜKTÜ

Trabzonspor’un, bu sezon forma şansı bulduğu sürelerde istenilen performansı sergileyemeyen Luis İbanez’e teklif gelmesi halinde gitmesine izin vereceği öğrenildi. Gönderilmesi beklenilen ilk isimler arasında yer alan İbanez’in yanı sıra Bordo-Mavili yönetimin N’Doye, Rodallega, Onazi ve Bero’ya da teklif gelmesi halinde satışına sıcak baktığı bildirildi.

YANAL'IN İSTEMEDİĞİ İSİMLER

Bordo-Mavililier’in tecrübeli teknik adamı Ersun Yanal’ın geçen sezonu kiralık olarak tamamlayan oyuncuları kadroda düşünmediği öğrenildi. Yanal’ın bonservisi Trabzonspor’da bulunan Aykut Demir, Muhammet Demir, Musa Nizam, Sefa Yılmaz ve Ramazan Övüç’ten kendilerine kulüp bakmalarını istediği kaydedildi. 55 yaşındaki teknik adam oyuncuların satışı için yönetime de yeşil ışık yaktı.

ERSUN YANAL SÜPER LİG'İN YILDIZINI İSTİYOR

Trabzonspor'da yönetim, kulübün 50. yılında zirveye oynayacak güçlü bir kadro kurmak için yoğun çaba sarf ederken; teknik direktör Ersun Yanal’ın en önemli hedefi Başakşehirli Edin Visca...

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda başkan Muharrem Usta’dan Bosna Hersekli yıldızın ne pahasına olursa olsun alınmasını isteyen tecrübeli teknik adam, bu transferin gerçekleşmesi halinde şampiyonluk yolunda büyük mesafe kat edeceklerini söyledi. Bu gelişme üzerine daha önce Başakşehir’e Yusuf Erdoğan artı 1 milyon Euro para teklifinde bulunan başkan Muharrem Usta’nın; Yusuf Erdoğan’ın yanına, Muhammet Demir, Musa Nizam ve Zeki Yavru’yu da eklediği ve “Artı 2 milyon Euro daha verelim Visca’yı alalım” teklifini yapacağı öğrenildi. 

DURICA KUCKA'YI ARADI: GEL ŞAMPİYON OLALIM 

Trabzonspor’un renklerine katmak istediği Milanlı Kucka transferinde vatandaşı Jan Durica büyük rol oynuyor... Yakın arkadaşıyla telefon görüşmesi yapan deneyimli stoperin, Kucka’ya “ Trabzonspor seni çok istiyor. Gel Trabzonspor’u beraber şampiyon yapalım. Senin gibi bir tecrübeye ihtiyacımız var” dediği öğrenildi. Kucka’nın da, “Trabzonspor beni yıllar önce de istemişti. Bu kez neden olmasın. Görüşmeler sürüyor. Seninle aynı takımda oynamayı çok isterim” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim